Čokochlebík so srdiečkom
Svetlé cesto
- 90 g zmäknutého masla
- 90 g práškového cukru
- 70 g hladkej múky
- 1 vajíčko
- 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 2 lyžice strúhaného kokosu
- 1 lyžica mlieka Pilos
Tmavé cesto
- 175 g zmäknutého masla
- 175 g práškového cukru
- 150 g hladkej múky
- 1 kopcovitá lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 3 vajíčka
- 35 g kakaa Belbake
- 1 lyžica mlieka Pilos
- maslo na vymastenie formy
- hladká múka na vysypanie formy
Potrebujeme
- šľahací mixér
- plech s rozmermi 20 x 25 cm
- papier na pečenie
- formičku na vykrajovanie v tvare srdiečka
- sitko
- formu na biskupský chlebík s rozmermi cca 30 x 10 x 10 cm
Postup
Srdiečka zo svetlého cesta
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom dopenista. Potom prisypeme 1 lyžicu hladkej múky, 1 celé vajíčko a zmes dohladka vymiešame. Zvyšnú múku zmiešame s kypriacim práškom a postupne po lyžiciach zašľahávame do zmesi. Na záver vmiešame do cesta strúhaný kokos. Ak je cesto príliš husté, môžeme ho zriediť lyžicou mlieka. Pripravené cesto rozotrieme na malý plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri 180 °C. Upečené cesto necháme vychladnúť a potom z neho povykrajujeme srdiečka. Zo srdiečok stiahneme alebo zrežeme hnedú kožu, ktorá sa na ceste počas pečenia vytvorila. Srdiečka rozložíme na tanier a dáme ich do mrazničky aspoň na 1 hodinu poriadne stuhnúť.
Tmavé cesto
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom dopenista. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Lyžicu sypkej zmesi a 1 vajíčko poriadne zašľaháme do maslovej zmesi. Takto postupne zašľaháme všetky 3 vajíčka a celú sypkú zmes. Nakoniec do cesta preosejeme kakao a cesto ešte raz dôkladne premiešame. Ak je príliš husté, môžeme ho zriediť troškou mlieka.
Čokochlebík
Na dno formy na biskupský chlebík vytretej maslom a vysypanej múkou nalejeme asi 1/3 tmavej zmesi, do ktorej opatrne špičkami pozapichujeme zmrazené srdiečka jedno vedľa druhého. Srdiečka zalejeme zvyšným tmavým cestom. Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 40 minút pri teplote 170 °C. Upečený čokochlebík necháme vychladnúť vo forme a až potom ho vyklopíme.