11
18
Čokochlebík so srdiečkom

Čokochlebík so srdiečkom

3 h 0 m
12 porcií

Svetlé cesto

  • 90 g zmäknutého masla
  • 90 g práškového cukru
  • 70 g hladkej múky
  • 1 vajíčko
  • 1 zarovnaná lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 lyžice strúhaného kokosu
  • 1 lyžica mlieka Pilos

Tmavé cesto

  • 175 g zmäknutého masla
  • 175 g práškového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 1 kopcovitá lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 3 vajíčka
  • 35 g kakaa Castello
  • 1 lyžica mlieka Pilos
  • maslo na vymastenie formy
  • hladká múka na vysypanie formy

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • plech s rozmermi 20 x 25 cm
  • papier na pečenie
  • formičku na vykrajovanie v tvare srdiečka
  • sitko
  • formu na biskupský chlebík s rozmermi cca 30 x 10 x 10 cm

Postup

Srdiečka zo svetlého cesta

Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom dopenista. Potom prisypeme 1 lyžicu hladkej múky, 1 celé vajíčko a zmes dohladka vymiešame. Zvyšnú múku zmiešame s kypriacim práškom a postupne po lyžiciach zašľahávame do zmesi. Na záver vmiešame do cesta strúhaný kokos. Ak je cesto príliš husté, môžeme ho zriediť lyžicou mlieka. Pripravené cesto rozotrieme na malý plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri 180 °C. Upečené cesto necháme vychladnúť a potom z neho povykrajujeme srdiečka. Zo srdiečok stiahneme alebo zrežeme hnedú kožu, ktorá sa na ceste počas pečenia vytvorila. Srdiečka rozložíme na tanier a dáme ich do mrazničky aspoň na 1 hodinu poriadne stuhnúť.

Tmavé cesto

Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom dopenista. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Lyžicu sypkej zmesi a 1 vajíčko poriadne zašľaháme do maslovej zmesi. Takto postupne zašľaháme všetky 3 vajíčka a celú sypkú zmes. Nakoniec do cesta preosejeme kakao a cesto ešte raz dôkladne premiešame. Ak je príliš husté, môžeme ho zriediť troškou mlieka.

Čokochlebík

Na dno formy na biskupský chlebík vytretej maslom a vysypanej múkou nalejeme asi 1/3 tmavej zmesi, do ktorej opatrne špičkami pozapichujeme zmrazené srdiečka jedno vedľa druhého. Srdiečka zalejeme zvyšným tmavým cestom. Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 40 minút pri teplote 170 °C. Upečený čokochlebík necháme vychladnúť vo forme a až potom ho vyklopíme.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    08. marec 2015, 14:00

    Neviete náhodou kde sa daju kúpiť tie fľaše čo boli tam v predu? ďakujem..

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. február 2015, 15:44

    koláčik chutil ako bábovka, ja som upečené srdiečka nezoškraboval Poznámka: srdiečka kľudne zapichnine až po spodok, pečením ich cesto nadvihne http://postimg.org/image/pn1w8ycoh/

    Odpovedať
  • simonka
    08. február 2015, 13:44

    Je to super koláčik lahky len je to veľa práce :)

    Odpovedať
  • Dominika
    08. február 2015, 11:24

    no...takže :D chuťovo fajn, spravila som k tomu šľahačku :) výzorovo to treba doladiť...biele cesto som spravila tenké, tým pádom bolo pripečené, zle sa odrezávala hnedá kožka,srdiečka nedržali a všelijako sa to pohýbalo v tom ceste :D druhýkrát bude lepšie :) ale inak milý koláčik ku káve...ešte by to bolo s obmenou dobré že namiesto srdiečok do vnútra banán potretý džemom, niečo na štýl rolády :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. február 2015, 18:38

    Super to vyzera ale v recepte je napisane, ze po upeceni vykrajujeme srdiecka a olupeme z nich hnedu vrstvu cesta. Vo videu je, ze vykrajujeme srdiecka, ale hnedu vrstvu zlupujeme az po tom co zmrznu. Ked to robite podla prvej moznosti tak vam z cesta vela neostane. Srdiecka su dost tenucke. Dolezite je, aby sa srdiecka dali do mraznicky a az potom sa olupovala hneda vrstva hnedeho cesta

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info