Roláda v čokoláde
Orechový základ
- 150 g orechov mix Alesto
- 80 g mliečnej čokolády Fin Carré
- 150 g lieskovo–orieškového krému Choconussa
Roláda
- 2 vajíčka
- 2 lyžice práškového cukru Belbake
- 2 lyžice polohrubej múky Belbake
- 3 lyžice malinového džemu Maribel
Čokoládový krém
- 250 g smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 200 g mliečnej čokolády Fin Carré
Na ozdobenie
- 40 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
Potrebujeme:
- papier na pečenie
- ceruzku
- formu na srnčí chrbát s rozmermi 30x10 cm
- šľahací mixér
- plech s rozmermi 30x20 cm
- potravinovú fóliu
Orechový základ
Orechy nasekáme na stredne veľké kúsky a vysypeme na plech. Pečieme ich bez použitia tuku vo vyhriatej rúre asi 10 minút pri teplote 180 °C. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Keď vychladne, primiešame k nej lieskovo-orieškový krém a orechy. Plech vystelieme papierom na pečenie, na ktorý obkreslíme dno formy na srnčí chrbát. Na papier rovnomerne navrstvíme pripravenú orechovú zmes (0,5 cm od okraja obdĺžnika). Orechový základ dáme stuhnúť do chladničky.
Roláda
Vajíčka s práškovým cukrom vymiešame mixérom do peny a potom ručne primiešame múku. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 10 minút pri teplote 180 °C. Po upečení cesto preložíme na čistý papier na pečenie a papier, na ktorom sa pieklo, stiahneme. Cesto spolu s papierom zrolujeme do tvaru rolády a necháme vychladnúť. Vychladnuté cesto opatrne rozvinieme, natrieme džemom a opäť zrolujeme.
Čokoládový krém
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Smotanu vyšľaháme v mixéri na tuhú šľahačku. Vychladnutú roztopenú mliečnu čokoládu ručne zľahka primiešame k šľahačke.
Roláda v čokoláde
Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinovou fóliou. Do formy nalejeme polovicu čokoládového krému. Na krém položíme roládu a jemne ju doň zatlačíme. Zalejeme ju zvyšným krémom a na vrch položíme stuhnutý orechový základ. Dezert dáme stuhnúť do chladničky najlepšie na celú noc.
Na druhý deň roládu vyklopíme z formy a odstránime fóliu. Pred podávaním ju dozdobíme roztopenou čokoládou.