4
13
Roláda v čokoláde

Roláda v čokoláde

1 h 0 m
15 porcií

Orechový základ

  • 150 g orechov mix Alesto
  • 80 g mliečnej čokolády Fin Carré
  • 150 g lieskovo–orieškového krému Choconussa

Roláda

  • 2 vajíčka
  • 2 lyžice práškového cukru Castello
  • 2 lyžice polohrubej múky Castello
  • 3 lyžice malinového džemu Maribel

Čokoládový krém

  • 250 g smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 g mliečnej čokolády Fin Carré

Na ozdobenie

  • 40 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)

Potrebujeme:

  • papier na pečenie
  • ceruzku
  • formu na srnčí chrbát s rozmermi 30x10 cm
  • šľahací mixér
  • plech s rozmermi 30x20 cm
  • potravinovú fóliu

Orechový základ

Orechy nasekáme na stredne veľké kúsky a vysypeme na plech. Pečieme ich bez použitia tuku vo vyhriatej rúre asi 10 minút pri teplote 180 °C. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Keď vychladne, primiešame k nej lieskovo-orieškový krém a orechy. Plech vystelieme papierom na pečenie, na ktorý obkreslíme dno formy na srnčí chrbát. Na papier rovnomerne navrstvíme pripravenú orechovú zmes (0,5 cm od okraja obdĺžnika). Orechový základ dáme stuhnúť do chladničky.

Roláda

Vajíčka s práškovým cukrom vymiešame mixérom do peny a potom ručne primiešame múku. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 10 minút pri teplote 180 °C. Po upečení cesto preložíme na čistý papier na pečenie a papier, na ktorom sa pieklo, stiahneme. Cesto spolu s papierom zrolujeme do tvaru rolády a necháme vychladnúť. Vychladnuté cesto opatrne rozvinieme, natrieme džemom a opäť zrolujeme.

Čokoládový krém

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Smotanu vyšľaháme v mixéri na tuhú šľahačku. Vychladnutú roztopenú mliečnu čokoládu ručne zľahka primiešame k šľahačke.

Roláda v čokoláde

Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinovou fóliou. Do formy nalejeme polovicu čokoládového krému. Na krém položíme roládu a jemne ju doň zatlačíme. Zalejeme ju zvyšným krémom a na vrch položíme stuhnutý orechový základ. Dezert dáme stuhnúť do chladničky najlepšie na celú noc.

Na druhý deň roládu vyklopíme z formy a odstránime fóliu. Pred podávaním ju dozdobíme roztopenou čokoládou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info