20
11
Punčové rezy

Punčové rezy

1 h 15 m
16 porcií

Korpus

  • 10 vajíčok
  • 400 g práškového cukru Castello
  • 200 ml mlieka Pilos
  • 200 ml slnečnicového oleja Vita D'or
  • 500 g polohrubej múky Castello
  • 20 g kypriaceho prášku
  • 1 lyžička soli Castello

Punč

  • 400 ml červeného vína
  • 180 g kryštálového cukru Castello
  • 400 ml čerstvej pomarančovej šťavy Solevita
  • šťava z 3 citrónov
  • 150 g čerstvých alebo mrazených malín
  • 80 ml tuzemáku Alliance
  • kôra z 1 citróna a 1 pomaranča
  • 4 celé škorice

Poleva

  • 300 g práškového cukru Castello
  • 3 lyžice punču (30 ml)
  • 3 lyžice citrónovej šťavy (30 ml)

Ešte budeme potrebovať

  • 250 g malinového džemu
  • čerstvé ovocie na ozdobenie

POSTUP

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • 2 formy na pečenie (20 x 20 cm)
  • papier na pečenie
  • sitko

Korpus

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Za stáleho miešania opatrne prilejeme olej a mlieko. Prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva a pár ťahmi spojíme. Cesto rovnomerne rozdelíme do foriem vystlatých papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C približne 30 minút.

TIP: Cesto počas pečenia kontrolujeme špajdľou.

Punč

Všetky ingrediencie dáme spolu do hrnca a varíme asi 30 minút, kým sa cukor rozpustí a chute sa spoja. Uvarený punč necháme vychladnúť.

TIP: Do punču môžeme pridať aj klinčeky.

Punčové rezy

Upečené a vychladnuté korpusy vodorovne prerežeme na polovice, aby sme dostali 4 pláty cesta. Spodný korpus potrieme džemom a uložíme na neho druhý korpus. Na druhý korpus nalejeme polovicou vychladnutého punču. Potrieme džemom a uložíme ďalší korpus. Nalejeme naň zvyšok punču (3 lyžice si odložíme do polevy), potrieme džemom a uložíme posledný korpus.

TIP: Iba ak cesto vsiakne celý punč, bude koláčik šťavnatý. Ak sa punč naraz nevpije, nalievame ho postupne.

Koláč zaťažíme (napr. celým balením cukru) a necháme cez noc odstáť v chladničke.

TIP: Zaťažením sa vrstvy koláča lepšie spoja a nebudú sa pri krájaní oddeľovať.

Na druhý deň koláč vyberieme z formy. Cukor, citrónovú šťavu a punč, ktorý sme si predtým odložili, vymiešame na hladkú lesklú polevu. Ak je príliš hustá, môžeme priliať vodu. Polevu nalejeme na koláč, uhladíme a dáme zachladiť do chladničky. Keď stuhne, dozdobíme koláč čerstvým ovocím.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    21. október 2020, 23:25

    Veronika mi pomohla splniť túžbu, nauči sa robiť punčové rezy. Po prvom raze si ich pri ďalších pečeniach dolaďujem podľa vlastnej chuti. Ďakujem.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. september 2020, 15:39

    Mne sa veľmi páčil nápad ozdobiť koláčik ovocím, úžasná kombinácia, nechala som sa inšpirovať. Veronika má naozaj fantáziu.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. apríl 2020, 23:26

    Puncove rezy - uplne zly recept. Nejedly, nechutny zakusok. Pomer puncu prehnany, vobec netreba korpusy polievat tolkym mnozstvom. Ja som dala tak 3/4 a cely kolac bol uplne rozmoceny! Odporucam vam ho jedine ak chcete dostat cukrovku.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. jún 2019, 10:48

    Som úplná začiatočníčka v pečení ale trufla som si na tento punčovy a taktiež som skúsila tento recept na Veľkú noc, ja osobne punčový neľúbim kvoli tej umelej chuti, ale ked som upiekla tento punčovy tak chutil dokonca aj mne(zrejme kvoli uvarenemu punču domacky) Velmi chutny perfektny recept, každému velmi chutil. Mala som ho ovela vyšší ako je na obrazku. Vrelo odporučam, určite ho budem ešte piecť ale staci na sviatok kedďže na mňa to bolo naročnejšie :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. august 2018, 11:42

    Koláč nikomu nechutil. Zostaneme pri klasickom recepte. Tá punčovina je možno dobrá na Vianoce ako nápoj, ale v koláči to bolo odporné. Škoda, lebo som si dala záležať a suroviny, tiež neboli najlacnejšie. No a výška koláča je tiež strašná, komu by sa páčil zákusok vysoký 15 cm.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info