24
50
Punčové rezy

Punčové rezy

1 h 15 m
16 porcií

Korpus

  • 10 vajíčok
  • 400 g práškového cukru Castello
  • 200 ml mlieka Pilos
  • 200 ml slnečnicového oleja Vita D'or
  • 500 g polohrubej múky Castello
  • 20 g kypriaceho prášku
  • 1 lyžička soli Castello

Punč

  • 400 ml červeného vína
  • 180 g kryštálového cukru Castello
  • 400 ml čerstvej pomarančovej šťavy Solevita
  • šťava z 3 citrónov
  • 150 g čerstvých alebo mrazených malín
  • 80 ml tuzemáku Alliance
  • kôra z 1 citróna a 1 pomaranča
  • 4 celé škorice

Poleva

  • 300 g práškového cukru Castello
  • 3 lyžice punču (30 ml)
  • 3 lyžice citrónovej šťavy (30 ml)

Ešte budeme potrebovať

  • 250 g malinového džemu
  • čerstvé ovocie na ozdobenie

POSTUP

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • 2 formy na pečenie (20 x 20 cm)
  • papier na pečenie
  • sitko

Korpus

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Za stáleho miešania opatrne prilejeme olej a mlieko. Prisypeme preosiatu múku s práškom do pečiva a pár ťahmi spojíme. Cesto rovnomerne rozdelíme do foriem vystlatých papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C približne 30 minút.

TIP: Cesto počas pečenia kontrolujeme špajdľou.

Punč

Všetky ingrediencie dáme spolu do hrnca a varíme asi 30 minút, kým sa cukor rozpustí a chute sa spoja. Uvarený punč necháme vychladnúť.

TIP: Do punču môžeme pridať aj klinčeky.

Punčové rezy

Upečené a vychladnuté korpusy vodorovne prerežeme na polovice, aby sme dostali 4 pláty cesta. Spodný korpus potrieme džemom a uložíme na neho druhý korpus. Na druhý korpus nalejeme polovicou vychladnutého punču. Potrieme džemom a uložíme ďalší korpus. Nalejeme naň zvyšok punču (3 lyžice si odložíme do polevy), potrieme džemom a uložíme posledný korpus.

TIP: Iba ak cesto vsiakne celý punč, bude koláčik šťavnatý. Ak sa punč naraz nevpije, nalievame ho postupne.

Koláč zaťažíme (napr. celým balením cukru) a necháme cez noc odstáť v chladničke.

TIP: Zaťažením sa vrstvy koláča lepšie spoja a nebudú sa pri krájaní oddeľovať.

Na druhý deň koláč vyberieme z formy. Cukor, citrónovú šťavu a punč, ktorý sme si predtým odložili, vymiešame na hladkú lesklú polevu. Ak je príliš hustá, môžeme priliať vodu. Polevu nalejeme na koláč, uhladíme a dáme zachladiť do chladničky. Keď stuhne, dozdobíme koláč čerstvým ovocím.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    08. apríl 2022, 22:25

    Bol vynikajúci a už len taký budem robiť aj farba bola super

    Odpovedať
  • E
    Eva Kovaliček Matejčíková
    07. december 2021, 13:39

    keby som chcela nejaký aromatickejší rum, ktorý by kúsok pozdvihol chuť, tak by ste mi ho vedeli doporučiť ?

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      07. december 2021, 19:18

      Ja dávam tento rum https://www.dobrepitie.sk/rum/kraken-black-spiced-40--0-7l/ a je taký korenistý ale aróma je dokonalá a rezy s ním nie sú také sladké a zvyšok rumu dáme večer pri telke :D

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. november 2021, 08:06

    Extrémne presladený a taktiež by ma zaujímalo akou mágiou dotyčná dosiahla ružovú farbu polevy nakoľko farba rozvaru bola úplne iná ako je vo videu. Nedalo sa to jesť, neodporúčam robiť!

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      31. december 2021, 13:12

      žeby to zafarbila punčom hmmmmmmm....

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      21. december 2021, 14:45

      Skusali sme, nam chutil… farbu sme mali ako na videu , len sme dali menej citronu a viac puncu .. na punč sme pouzili mrazene maliny, nie čerstve mozno to bolo tym, ale bol krasny ruzovy

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. január 2021, 09:26

    Nie dobrý recept chcela som vyskúšat podľa Veroniky no premočený a vyhodené peniažky, presladený brrrrr o polovicu menej cukru a hlavne ten punč 🤦‍♀️ Ale aj tak ďakujem za skúsenosť. Pekný deň 🍀

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. október 2020, 23:25

    Veronika mi pomohla splniť túžbu, nauči sa robiť punčové rezy. Po prvom raze si ich pri ďalších pečeniach dolaďujem podľa vlastnej chuti. Ďakujem.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať