Nepečený cheesecake s Baileys
Suroviny
Sušienkový základ
- 1 balenie kakaových sušienok s krémovou náplňou Sondey
- 50 g masla Pilos
Krém
- 250 g mascarpone Lovilio
- 60 ml likéru Baileys
- 150 g bielej čokolády s celými praženými lieskovými orechmi Fin Carré
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Servírovanie
- 100 g mrazených višní
- 60 ml likéru Baileys
- smotanová zmrzlina s vlašskými orechmi Gelatelli
Potrebujeme
- kruhovú formu na pečenie s vyberateľným dnom s priemerom 18 cm, stierku
POSTUP
Sušienky rozdrvíme, pridáme roztopené maslo a vidličkou premiešame. Sušienkový základ vysypeme na dno formy a povrch zarovnáme.
Mascarpone, Baileys likér a bielu čokoládu roztopenú vo vodnom kúpeli spolu vymiešame na hladký krém. Zo smotany vyšľaháme šľahačku, ktorú stierkou zamiešame do krému. Hotový krém vylejeme na sušienkový základ a povrch opäť zarovnáme. Dáme stuhnúť do chladničky na minimálne 5 hodín.
Na panvici uvaríme višne s Baileys likérom. Koláč prelejeme horúcimi višňami a ozdobíme menšími kopčekmi smotanovej zmrzliny.