0
5
Jablkový tart so snehom

Jablkový tart so snehom

1 h 20 m
12 porcií

Suroviny

  • 1 sladené kondenzované mlieko Pilos uvarené na karamel


Cesto

  • 300 g hladkej múky Belbake
  • 100 g práškového cukru Belbake
  • štipka soli Castello
  • 200 g studeného masla Pilos
  • 2 žĺtky


Náplň

  • 1 kg ošúpaných a na kocky pokrájaných jabĺk
  • šťava z 1 citróna
  • 50 g trstinového cukru Belbake
  • 80 ml vody
  • 50 g sušených hrozienok Belbake
  • 1 lyžička mletej škorice Kania


Sneh

  • 200 g bielkov
  • 100 g kryštálového cukru Belbake
  • kôra z 1 citróna

Čas odstátia: 3 hodiny

Potrebujeme

robot s nadstavcom lopatka a metlička, papier na pečenie, okrúhlu tartovú formu s vyberateľným dnom a s priemerom 25 cm, suchú fazuľu ale ryžu, flambovaciu pištoľ, strúhadlo


POSTUP

Ideálne deň vopred plechovku kondenzovaného mlieka vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme približne 2 – 2,5 hodiny. Kondenzované mlieko sa varením premení na hustú karamelovú hmotu, ktorú necháme dôkladne vychladnúť.

Cesto

V robote s nadstavcom lopatka vypracujeme mrveničku zmiešaním sypkých surovín a na menšie kúsky nakrájaného studeného masla. Pridáme žĺtky a miešame do spojenia. Cesto zabalíme do papiera a necháme aspoň 3 hodiny odpočinúť v chladničke.

Potom ho rozvaľkáme do kruhu a vložíme do formy. Okraje povtláčame a prebytočné cesto zrežeme.

Tip: Prebytočné cesto nevyhadzujeme, môžeme si z neho upiecť sušienky. 

Cesto poprepichujeme vidličkou, prikryjeme pokrčeným papierom na pečenie a zaťažíme (napr. fazuľou alebo ryžou). Pečieme 12 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Potom cesto odkryjeme a dopekáme ešte asi 10 minút. Upečený tart necháme vychladnúť vo forme.

Náplň

Všetky suroviny spolu zmiešame a varíme na miernom ohni, kým jablká zmäknú.

Na tart rozotrieme skaramelizované mlieko a navrstvíme jablkovú náplň. Uhladíme a necháme tuhnúť v chladničke.

Sneh

Z bielkov a cukru šľaháme vo vodnom kúpeli sneh. Miešame, kým sa cukor rozpustí a zmes je teplá na dotyk. Preložíme do mixéra a na najvyššej rýchlosti šľaháme do vychladnutia. Tart opatrne vyberieme z formy a premiestnime na servírovací podnos. Sneh navrstvíme na jablkovú náplň a opálime flambovacou pištoľou. Na záver dozdobíme nastrúhanou citrónovou kôrou.

Tip: Ak flambovaciu pištoľ nemáte, tento krok môžete vynechať.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info