2
5
Raw vegánska torta

Raw vegánska torta

30 min
6 porcií

Suroviny

Korpus

  • 60 g sušených brusníc Alesto
  • 20 ml pomarančovej šťavy
  • 40 g agávového sirupu Maribel
  • 80 g mletých pekanových orechov Alesto
  • 30 g kakaa Belbake
  • 60 g strúhaného kokosu Belbake


Krém

  • 200 g kešu orechov Alesto namočených cez noc vo vode
  • 20 ml citrónovej šťavy
  • 100 g agávového sirupu Maribel
  • 240 g stuhnutého kokosového mlieka Freshona stuhnutého cez noc v chladničke
  • 80 g strúhaného kokosu Belbake
  • 100 g mrazených malín


Servírovanie

  • 100 g mrazených malín
  • čerstvá mäta

Potrebujeme

  • smoothie mixér, tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 18 cm, acetátovú fóliu

POSTUP

Korpus

Brusnice, pomarančovú šťavu a agávový sirup rozmixujeme v mixéri. Zmes prelejeme do misky, do ktorej prisypeme mleté pekanové orechy, kakao a kokos.

Korpus utlačíme na dno formy vystlanej acetátovou fóliou.

Krém

Cez noc namočené orechy vo vode precedíme a preložíme do mixéra. Pridáme citrónovú šťavu, agávový sirup a stuhnutú časť kokosového mlieka. Všetko spolu rozmixujeme na hladký krém. Do krému prisypeme kokos a znova rozmixujeme. Polovicu krému odlejeme do misky. Do zvyšku krému pridáme mrazené maliny, ktoré tiež rozmixujeme. Malinovú zmes prelejeme do misky.

Na pripravený korpus striedavo nanášame oba krémy. Povrch torty uhladíme a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.

Servírovanie

Tortu ozdobíme mrazenými malinami a lístkami mäty.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    14. apríl 2023, 11:46

    super torta ale drahé suroviny..

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. marec 2023, 23:58

    Zdraví Vas som kuchár amatér a rád by som prekvapil manželku týmto receptom raw vegánska Torta k narodeninám. Nerozumiem tomu ako vie stuhnúť to kokosové mlieko. Môžte mi prosím nejako pomôcť? Za Vas čas Vam vopred veľmi pekne Dakujem S pozdravom Tomáš Šípoš

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      12. marec 2023, 11:18

      V recepte je napísané dať na noc do chladničky. Kokosové mlieko má inú konzistenciu ako živočíšne, takže vám krásne stuhne :) ono akoby tá tuková časť stuhne a tú použijete (zvyšok bude taká voda).

      Odpovedať
      • Kuchyňa Lidla
        17. marec 2023, 07:38

        Dobrý deň, presne, ako bolo spomínané vyššie - kokosové mlieko má inú konzistenciu. Využite na tortu len tuhú časť. 😇 Veríme, že sa torta podarí. 😍

        Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať