Jogurtovo-višňový koláč
Cesto
- 150 g masla
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- 3 vajíčka
- štipka soli Belbake
- 150 g gréckeho jogurtu Eridanous
- 200 g hladkej múky Belbake
- kôra z 1 citróna
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 100 g odkôstkovaných zaváraných višní Harvin
Na ozdobenie
- 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 80 g čokolády na varenie Fin Carré (52% kakaa)
- 40 g bielej čokolády Fin Carré
- odkôstkované zavárané višne Harvin
Potrebujeme
- šľahací mixér
- stierku
- rozkladaciu formu na tortu a bábovku so stredom (priemer 24 cm)
Postup
Cesto
Zmäknuté maslo vymiešame mixérom do peny. K maslu primiešame cukor. Potom za stáleho miešania pridávame po jednom žĺtky a vmiešame grécky jogurt. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru. Múku zmiešanú s práškom do pečiva ručne po častiach primiešame k maslovej zmesi. Na záver do cesta ručne po častiach primiešame tuhý sneh z bielkov vyšľahaný so štipkou soli.
Polovicu cesta rovnomerne rozotrieme do formy vytretej maslom a vysypanej múkou. Na cesto poukladáme višne a prikryjeme ich druhou polovicou cesta. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 30 minút.
Na ozdobenie
Zmiešaním horúcej smotany a čokolády na varenie pripravíme polevu, ktorou celý koláč polejeme. Dozdobíme ho aj rozpustenou bielou čokoládou a na vrch poukladáme odkôstkované zavárané višne.