Gaštanový cheesecake
Suroviny
Sušienkový základ
- 380 g karamelových sušienok Sondey
- 115 g masla Pilos (+ na vymazanie formy)
Krém
- 300 g roztierateľného plnotučného tvarohu Pilos
- 250 g kyslej smotany Pilos (14 %)
- 40 g kryštálového cukru Belbake
- 3 vajcia
- 1/3 lyžičky mletých klinčekov Belbake
- ½ lyžičky mletej škorice Kania
Zdobenie
- 250 g gaštanového pyré Toppo
- 100 ml mlieka Pilos (3,5 %)
- 1 väčšie jablko
- 1 lyžička mletej škorice Kania
Potrebujeme
tortovú formu s priemerom 17 cm, papier na pečenie, alobal, metličku, veľký kastról vhodný do rúry
POSTUP
Tortovú formu vymažeme maslom. Dno aj strany vystelieme papierom na pečenie. Vonkajšiu stranu dôkladne zabalíme do alobalu tak, aby pri vodnom kúpeli neprešla do formy voda.
Sušienkový základ
Karamelové sušienky rozdrvíme na jemno a zmiešame s roztopeným maslom. Vysypeme do pripravenej tortovej formy a miskou alebo pohárom dno aj vyvýšené okraje utlačíme. Zarovnáme lyžicou a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 6 minút.
Náplň
Všetky suroviny spolu metličkou zmiešame.
Vodný kúpeľ
Predpečený korpus vo forme vložíme do veľkého kastróla, ktorý naplníme vodou do výšky, v ktorej bude krém. Keď je voda naliata a presvedčili sme sa, že zo žiadnej strany nepreteká do vnútra formy, vlejeme do predpripraveného korpusu krém. Vložíme do rúry vyhriatej na 175 °C a pečieme asi 1 hodinu. Potom necháme vychladnúť.
Zdobenie
Gaštanové pyré s mliekom rozmixujeme a rozotrieme na vrch vychladnutého cheesecaku.
Dozdobíme po obvode malými kockami nakrájaného jablka, ktoré jemne posypeme mletou škoricou.