
Výborná bravčová krkovička s chorizom a ryžou
Suroviny
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- 600 g bravčovej krkovičky bez kosti
- 100 g klobásy chorizo Sol&Mar
- 400 g lúpaných krájaných paradajok Baresa
- 2 lyžice sladkej mletej papriky Kania
- 700 ml bravčového vývaru
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania (4 druhy)
- 1 červenú papriku
- 100 g zelených olív bez kôstky Baresa
- 200 g Arborio ryže Golden Sun
- 100 g lahôdkovej cibuľky
Potrebujeme
panvicu s pokrievkou
POSTUP
V hlbšej rozohriatej panvici na oleji orestujeme na menšie kúsky nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme kocky bravčovej krkovičky a pokračujeme v restovaní. Keď sa mäso zatiahne, pridáme nakrájané chorizo, krájané paradajky a sladkú mletú papriku. Premiešame a podlejeme bravčovým vývarom. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku zelené olivy. Prisypeme ryžu, zakryjeme pokrievkou a dusíme približne 30 minút dozmäknutia.
Servírovanie
Bravčovú krkovičku dozdobíme nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.