Grilovaný pstruh s cuketovým šalátom
Cuketový šalát
- 2 cukety
- olivový olej Primadonna
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 1 pomaranč
- ½ červenej štipľavej papričky
- ½ zelenej štipľavej papričky
- 200 g mini mozzarelly Lovilio
- hrsť čerstvej bazalky
- hrsť šalátu Insalatina
Grilovaný pstruh
- 4 filety zo pstruha dúhového
- olivový olej Primadonna
- mleté čierne korenie Mikado
- soľ Belbake
- šťava z 1 citróna
POSTUP
POTREBUJEME
- gril
- grilovacie kliešte
Cuketový šalát
Z umytých a osušených cukiet odstránime konce a nakrájame ich pozdĺžne na dlhé hrubšie plátky. Na mriežku grilu potretú olivovým olejom položíme plátky cukety a ochutíme soľou a čiernym korením. Grilujeme dozlatohneda z obidvoch strán. Kôru z pomaranča odkrojíme a ostrým nožom vykrojíme segmenty - mesiačiky pomaranča bez šupky. Dáme ich do misky a vytlačíme k nim šťavu zo zvyšku pomaranča. Pridáme polovice papričiek nakrájané na tenké plátky a guľôčky mozzarelly prekrojené na polovice. Ochutíme soľou, čiernym korením, olivovým olejom a lístkami bazalky prekrojenými na menšie kúsky. Na záver pridáme mierne vychladnuté ugrilované plátky cukety, ktoré ešte nakrájame na hranolčeky a umytý a osušený šalát. Zľahka premiešame.
Grilovaný pstruh
Umyté a osušené filety pstruha na strane s kožou pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a osolíme. Dôkladne rukou rozotrieme, aby sa neprichytili na mriežku grilu. Filety prekrojíme na polovice a grilujeme približne 5 minút na strane s kožou, kým nezačne po okrajoch blednúť. Potom ich otočíme a ešte krátko grilujeme z druhej strany. Tesne pred dokončením pokvapkáme citrónovou šťavou.
Servírovanie
Jedlo dozdobíme lístkami bazalky alebo šalátu a pokvapkáme olivovým olejom.