Rýchle mramorované muffiny
Suroviny
- 240 g hladkej múky Belbake
- 240 g polohrubej múky Belbake
- 200 g práškového cukru Belbake
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 240 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 60 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 3 vajcia
- 20 g kakaa Belbake
- 30 g masla Pilos (na vymazanie formy)
- 30 g hladkej múky Belbake (na vysypanie formy)
- 50 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
Potrebujeme
metličku, dve cukrárske vrecká bez špičiek, formu na muffiny, špajdľu
POSTUP
V miske zmiešame obe múky, cukor a prášok do pečiva. Pridáme tekuté suroviny – smotanu, olej a vajcia. Polovicou cesta naplníme cukrárske vrecko. Do druhej polovice vmiešame kakao a nalejeme do druhého vrecka.
Formu na muffiny vymažeme maslom a vysypeme múkou. Každý otvor naplníme do polovice bielym cestom. Potom do stredu ponoríme vrecko s kakaovým cestom a napĺňame až po okraje. Pomocou špajdle premiešame, aby sme vytvorili mramorovanie. Pripravené muffiny posypeme nadrobno nasekanou čokoládou. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút. Potom ich vyberieme z rúry a necháme vo forme vychladnúť.
Tip: Či je cesto správne upečené vyskúšame drevenou špajdľou. Ak sa po pichnutí cesto na ňu nenalepilo, muffiny sú hotové.