12
29
Rýchle mramorované muffiny

Rýchle mramorované muffiny

40 min
12 porcií

Suroviny

  • 240 g hladkej múky Belbake
  • 240 g polohrubej múky Belbake
  • 200 g práškového cukru Belbake
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 240 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 60 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 3 vajcia
  • 20 g kakaa Castello
  • 30 g masla Pilos (na vymazanie formy)
  • 30 g hladkej múky Belbake (na vysypanie formy)
  • 50 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)

Potrebujeme

metličku, dve cukrárske vrecká bez špičiek, formu na muffiny, špajdľu


POSTUP

V miske zmiešame obe múky, cukor a prášok do pečiva. Pridáme tekuté suroviny – smotanu, olej a vajcia. Polovicou cesta naplníme cukrárske vrecko. Do druhej polovice vmiešame kakao a nalejeme do druhého vrecka.

Formu na muffiny vymažeme maslom a vysypeme múkou. Každý otvor naplníme do polovice bielym cestom. Potom do stredu ponoríme vrecko s kakaovým cestom a napĺňame až po okraje. Pomocou špajdle premiešame, aby sme vytvorili mramorovanie. Pripravené muffiny posypeme nadrobno nasekanou čokoládou. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút. Potom ich vyberieme z rúry a necháme vo forme vychladnúť.

Tip: Či  je cesto správne upečené vyskúšame drevenou špajdľou. Ak sa po pichnutí cesto na ňu nenalepilo, muffiny sú hotové. 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • K
    Katarína Füssy
    25. máj 2021, 10:22

    Zial, musim potvrdit predchadzajuce negativne komenty: cesto je prilis huste a muffiny su tvrdsie a nemaju nejak extra chut. Chcelo by to menej muky, nejaku vanilku a ovocie. Inak priprava je extra rychla.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. máj 2021, 18:10

    Taketo zle muffiny som este nejedla, zrejme muka je tam zle uvedena, asi z kazdej muky by malo ist len 120g...inak si to neviem vysvetlit ako to slecna Busova z tychto prisad upiekla😆

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. máj 2021, 18:04

    Vymazte tento recept prosim Vas.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. máj 2021, 18:02

    Hrozny recept, podla mna je v recepte chyba, chut hrozna mukova...skoda surovin😕

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. marec 2021, 23:49

    Moja skúsenosť bola rovnaká ako v ďalších komentároch. Cesto husté, musela som ho zriediť mliekom, ale aj tak vo výsledku chuťovo nič moc.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      07. máj 2021, 11:36

      e

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        07. máj 2021, 11:36

        e

        Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info