5
5
Rýchle mramorované muffiny

Rýchle mramorované muffiny

40 min
12 porcií

Suroviny

  • 240 g hladkej múky Belbake
  • 240 g polohrubej múky Belbake
  • 200 g práškového cukru Belbake
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 240 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 60 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 3 vajcia
  • 20 g kakaa Castello
  • 30 g masla Pilos (na vymazanie formy)
  • 30 g hladkej múky Belbake (na vysypanie formy)
  • 50 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)

Potrebujeme

metličku, dve cukrárske vrecká bez špičiek, formu na muffiny, špajdľu


POSTUP

V miske zmiešame obe múky, cukor a prášok do pečiva. Pridáme tekuté suroviny – smotanu, olej a vajcia. Polovicou cesta naplníme cukrárske vrecko. Do druhej polovice vmiešame kakao a nalejeme do druhého vrecka.

Formu na muffiny vymažeme maslom a vysypeme múkou. Každý otvor naplníme do polovice bielym cestom. Potom do stredu ponoríme vrecko s kakaovým cestom a napĺňame až po okraje. Pomocou špajdle premiešame, aby sme vytvorili mramorovanie. Pripravené muffiny posypeme nadrobno nasekanou čokoládou. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút. Potom ich vyberieme z rúry a necháme vo forme vychladnúť.

Tip: Či  je cesto správne upečené vyskúšame drevenou špajdľou. Ak sa po pichnutí cesto na ňu nenalepilo, muffiny sú hotové. 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    06. marec 2021, 19:05

    Použila som presné množstvo surovin podĺa receptu a cesto bolo veĺmi husťé. Pozrela som si video opakovane a tiez sa mi zdalo, že cukrárka použila viac smotany, než bolo uvedené. Cesto sa nedalo vôbec zamiešat špajdlou, take bolo husté a to som ho este riedila mliekom.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. marec 2021, 20:33

    Ok

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. marec 2021, 20:32

    Dobre chutne

    Odpovedať
  • Tana Breznicka
    02. marec 2021, 20:36

    Mne sa celko podarili. Dala som síce okolo 400 g múky, ale ak by bolo aj jviac, dá sa to vždy rozriediť, je to jednoduché cesto.

    Odpovedať
  • Z
    Zuzana Ruzovicova
    01. marec 2021, 22:18

    Recept neodporucam!!! Robila som muffiny presne podľa receptu a nedalo sa to jesť. Taký zlý recept som ešte nemala! Skoro pol kila múky na tak malé množstvo mokrých surovín = betón!

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      05. marec 2021, 16:47

      máš pravdu aj mne sa zdalo že smotany tam cukrarka liala viacej. ja som tiez pridala smotany aby to bolo redsie a piekla som ich 25 min.

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        07. marec 2021, 09:33

        u mna rovnaky problem s cestom .. mali by udavat presne mnozstvo surovin..

        Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info