Zapečené jablká s černicami
Cesto
- 200 g hladkej múky Belbake
- 100 g mletých mandlí Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 110 g trstinového cukru Belbake
- 200 g masla Pilos
- kôra z 1 citróna
- 150 g kyslej smotany Pilos (16 %)
Zapečené jablká
- 700 g (cca 6) jabĺk
- šťava z ½ citróna
- 80 g trstinového cukru Belbake
- 250 g černíc
- 50 g masla Pilos (na vymazanie foriem)
- 50 g mandľových lupienkov Belbake
Servírovanie
- 100 g kyslej smotany Pilos (16 %)
- 100 g černíc
- 30 g práškového cukru Belbake
POSTUP
POTREBUJEME
- robot s nadstavcom lopatka
- strúhadlo na kôru
- malé zapekacie misky s priemerom cca 11 cm
Cesto
V robote vymiešame z múky, mletých mandlí, prášku do pečiva, cukru, studeného masla, nastrúhanej kôry z citróna mrveničku. Pridáme smotanu a krátko miešame do spojenia.
Zapečené jablká
Očistené jablká zbavené jadrovníka nakrájame na osminy, pokvapkáme citrónovou šťavou a zmiešame s trstinovým cukrom a černicami. Zapekacie misky vymažeme maslom a na dno navrstvíme ovocie. Naň rovnomerne nanesieme pripravené cesto.
Tip: Ovocie musí byť cestom dôkladne zakryté, aby počas pečenia neunikala šťava.
Povrch posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 – 40 minút.
Servírovanie
Mierne vychladnuté zapečené jablká podávame dozdobené kyslou smotanou, černicami a práškovým cukrom.