0
7
Zapečené jablká s černicami

Zapečené jablká s černicami

1 h 0 m
6 porcií

Cesto

  • 200 g hladkej múky Belbake
  • 100 g mletých mandlí Belbake
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 110 g trstinového cukru Belbake
  • 200 g masla Pilos
  • kôra z 1 citróna
  • 150 g kyslej smotany Pilos (16 %)

 

Zapečené jablká

  • 700 g (cca 6) jabĺk
  • šťava z ½ citróna
  • 80 g trstinového cukru Belbake
  • 250 g černíc
  • 50 g masla Pilos (na vymazanie foriem)
  • 50 g mandľových lupienkov Belbake

 

Servírovanie

  • 100 g kyslej smotany Pilos (16 %)
  • 100 g černíc
  • 30 g práškového cukru Belbake

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom lopatka
  • strúhadlo na kôru
  • malé zapekacie misky s priemerom cca 11 cm

 

Cesto

V robote vymiešame z múky, mletých mandlí, prášku do pečiva, cukru, studeného masla, nastrúhanej kôry z citróna mrveničku. Pridáme smotanu a krátko miešame do spojenia.

 

Zapečené jablká

Očistené jablká zbavené jadrovníka nakrájame na osminy, pokvapkáme citrónovou šťavou a zmiešame s trstinovým cukrom a černicami. Zapekacie misky vymažeme maslom a na dno navrstvíme ovocie. Naň rovnomerne nanesieme pripravené cesto.

 

Tip: Ovocie musí byť cestom dôkladne zakryté, aby počas pečenia neunikala šťava.

 

Povrch posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 – 40 minút.

 

Servírovanie

Mierne vychladnuté zapečené jablká podávame dozdobené kyslou smotanou, černicami a práškovým cukrom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať