
Domáca dubajská čokoláda
Suroviny
Kataifi cesto
- 50 g hladkej múky Belbake
- 30 g Zlatého stebla Belbake
- štipka soli Kania
- 100 ml vody
- 20 ml slnečnicového oleja
- 50 g masla Pilos
Náplň
- 40 g tahini sezamovej pasty
- 100 g mletých pistácii
- 200 g pistáciovej nátierky Milbona
Čokoláda
- 300 g horkej čokolády Fin Carré
Potrebujeme
forma na čokoládu, cukrársky teplomer, hrnce, panvica, misa, cukrárska fľaša
POSTUP
Kataifi cesto
V mise zmiešame múku, Zlaté steblo, soľ, prilejeme vodu, olej a rozmiešame do hladka. Následne prelejeme do cukrárskej fľašky a na rozpálenej suchej panvici vytvoríme tenké palacinkové slimáky. Takto spotrebujeme celé cesto, ktoré následne nasekáme na drobné časti. V panvici rozpustíme maslo a pripravené kataifi opečieme dochrumkava. Hotové kataifi presunieme do misky.
Náplň
Do misky s kataifi pridáme tahini pastu, mleté pistácie a pistáciovú nátierku. Pripravenú náplň premiešame a necháme úplne vychladnúť.
Čokoláda
⅔ horkej čokolády nalámeme a vo vodnom kúpeli za pomoci cukrárskeho teplomera roztopíme pri 32 °C. Počas celého topenie čokoládu miešame. Následne pridáme zvyšnú ⅓ čokolády, ktorá pomôže kryštalizácii. Väčšiu časť čokolády nalejeme do pripravenej formy a rozlejeme tak, aby vyplnila celé vnútro. Necháme pár minút stuhnúť. Následne pridáme pripravenú náplň tak, aby okraje ostali nezašpinené. Náplň povtláčame do vnútra a uhladíme. Zalejeme zvyšnou čokoládou, zarovnáme, očistíme okraje a necháme stuhnúť. Správne vytemperovaná čokoláda je po stuhnutí z vrchnej časti biela a sama sa oddelí od formy. Čokoládu vyklopíme z formy a rovno podávame.