Silvestrovské jednohubky
Jednohubky
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 100 g zmäknutého masla Pilos
- 50 ml tuzemáku Alliance
- 40 zaváraných odkôstkovaných višní Harvin
Na ozdobenie
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 150 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 80 g bielej čokolády Fin Carré
Postup
Potrebujeme
- cukrárske vrecko s hladkou špičkou
- plech na pečenie
- papier na pečenie
Horúcou smotanou zalejeme čokoládu nasekanú na menšie kúsky a necháme chvíľu odstáť. Potom dôkladne premiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Na záver pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka.
Čokoládovú zmes dáme približne na 20 minút stuhnúť do chladničky. Každé 2 - 3 minúty premiešame, aby nestuhla úplne. Cukrárske vrecko s hladkou špičkou naplníme stuhnutou čokoládou. Na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme malé kopčeky. Do nich jemne zatlačíme precedené višne, ktoré boli deň vopred namočené v tuzemáku.
Jednohubky dáme stuhnúť na 10 minút do mrazničky. Z tmavej čokolády a smotany pripravíme polevu a polejeme ňou stuhnuté jednohubky. Roztopenú bielu čokoládu naplníme do cukrárskeho vrecka a na jednohubky píšeme PF 2017.