2
28
Šišky plnené pudingom so slaným karamelom

Šišky plnené pudingom so slaným karamelom

3 h 0 m
15 porcií

Suroviny

Karamelový puding

  • 130 g kryštálového cukru Belbake
  • 40 ml vody
  • 3 žĺtky
  • 30 g hladkej múky Belbake
  • 20 g Zlatého klasu
  • 480 ml mlieka Pilos
  • 1 lyžička soli Kania
  • 80 g masla Pilos


Šišky

  • 300 ml teplého mlieka Pilos
  • 1 kocka čerstvého droždia
  • 40 g kryštálového cukru Belbake
  • 480 g hladkej múky Belbake
  • štipka soli Kania
  • 4 žĺtky
  • 30 ml tuzemáku Alliance
  • 30 g masla Pilos
  • 30 g bravčovej masti Pikok
  • 1 l slnečnicového oleja Vita D´or (na vysmážanie)


Na obaľovanie

  • 150 g kryštálového cukru Belbake
  • 2 vanilínové cukry Belbake

Potrebujeme

  • metličku, potravinársku fóliu, robot s nadstavcom hák, valček, formičku alebo pohár na vykrajovanie s priemerom cca 8 cm, kuchynské papierové utierky, cukrárske vrecko s úzkou hladkou špičkou, zúbkovanú špičku 

POSTUP

Karamelový puding

Cukor s vodou necháme v hrnci karamelizovať.

Medzitým žĺtky s múkou a Zlatým klasom rozmiešame v 80 ml mlieku.

Do hotového karamelu za stáleho miešania prilievame zvyšných 400 ml teplého mlieka. Pridám soľ, žĺtkovú zmes a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Potom stiahneme z ohňa a vmiešame maslo. Puding prelejeme do misky, prikryjeme fóliu a necháme vychladnúť.

Šišky

V teplom mlieku rozmiešame droždie, cukor a 40 g hladkej múky a necháme na teplom mieste približne 10 minút kysnúť. V robotovi s nadstavcom hák zmiešame napučaný kvások, zvyšných 440 g múky, soľ, žĺtky, tuzemák, maslo a bravčovú masť.

Tip: Všetky suroviny (okrem mlieka) musia mať izbovú teplotu.

Po asi 10 minútach, keď sa cesto samo odliepa od stien misky, ho pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť.

Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a vykrojíme kolieska, ktoré necháme pod utierkou ešte 15 minút podkysnúť.

Šišky pomaly vyprážame v rozpálenom oleji (s teplotou cca 170 °C) z oboch strán dozlatista. Preložíme ich na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

Ešte teplé šišky obalíme v zmesi kryštálového a vanilínového cukru. Rozmiešaný puding prenesieme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou. Pomocou zúbkovanej špičky vyrežeme do každej šišky otvor a naplníme pudingom.


Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať