
Snehová roláda s čučoriedkami
Suroviny
Cesto
- 5 bielkov
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- Práškový cukor Belbake na poprášenie papiera na pečenie
Krém
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 250 g mascarpone Milbona
Ešte budeme potrebovať
- 150 g čučoriedokd
- 40 g blanšírovaných kúskov mandlí Belbake
- 5 lyžíc pistáciovej nátierky Mirabel
Potrebujeme
plech na pečenie 40 x 25 x 2 cm, papier na pečenie, mixér
POSTUP
Bielky vyšľaháme mixérom približne do ¾. Postupne začneme po lyžiciach zašľahávať kryštálový cukor a nakoniec aj kukuričný škrob. Plech vystelieme papierom na pečenie a krém rovnomerne rozotrieme a zarovnáme. Vložíme do rúry vyhriatej na 150 °C a pečieme 45 minút. Po upečení necháme cesto minimálne 60 minút chladnúť. Smotanu na šľahanie vymiešame, v druhej miske zľahka rozmiešame mascarpone, do ktorého po častiach primiešavame vyšľahanú smotanu. Papier na pečenie posypeme práškovým cukrom a upečené cesto naň preklopíme. Na vrch rozotrieme krém, poukladáme čučoriedky, mandle a nakoniec všetko polejeme rozpustenou pistáciovou nátierkou. Zrolujeme a odložíme do chladničky na 60 minút.