
Mangový tart
Suroviny
Korpus
- 150 g hladkej múky Belbake
- 60 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 80 g masla Pilos
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
Náplň
- 3 vajcia
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 20 g Zlatého stebla Belbake
- 60 ml citrónovej šťavy
- 250 g mangového pyré
Ešte budeme potrebovať
- 2 čerstvé mangá
- 3 marakuje
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka, forma na tart, metlička
POSTUP
Korpus
V robote s nadstavcom lopatka zmiešame múku, cukor, soľ, maslo a prášok do pečiva. Sypké cesto vysypeme do formy, utlačíme a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 10 minút.
Náplň
V miske zmiešame vajíčka s cukrom, pridáme Zlaté steblo, citrónovú šťavu a pyré z rozmixovaného, ošúpaného manga. Pripravenú náplň vlejeme na predpečené cesto a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 20 minút. Po upečení dozdobíme plátkami nakrájaného a ošúpaného manga, dužinou marakuje a kúskami nakrájanej marakuje.