Panini plnené tvarohom, ríbezľami a čokoládou
Panini
- 250 g jemného hrudkovitého tvarohu Pilos
- 250 g tučného roztierateľného tvarohu Pilos
- 75 g práškového cukru Belbake
- kôra z 1 citróna
- 240 g ríbezlí
- 12 krajcov toastového chleba McEnnedy
- 100 g roztopeného masla Pilos
- 100 g horkej čokolády
- J. D. Gross (70 % kakaa)
Čokoládová omáčka
- 50 ml mlieka Pilos
- 100 g horkej čokolády
- J. D. Gross (70 % kakaa)
POSTUP
POTREBUJEME
- grilovacie kliešte
- gril
- ohňovzdornú misku
Panini
Náplň pripravíme zmiešaním oba tvarohov, 50 g práškového cukru, kôry z citróna a polovice ríbezlí (zvyšok si odložíme na záverečné zdobenie).
Striedky toastového chleba prstami zatlačíme, aby sa do toastov zmestilo viac náplne. Z jednej strany ich potrieme roztopeným maslom. Polovicu toastov naplníme tvarohovou náplňou a pridáme tabličku čokolády. Prikryjeme druhým krajcom toastu stranou s roztopeným maslom nadol a pritlačím spoje. Pripravené panini ešte potrieme maslom a grilujeme na rozohriatom grile z oboch strán dozlatista.
Čokoládová omáčka
V ohňovzdornej miske zohrejeme mlieko spolu s čokoládou nalámanou na menšie kúsky. Rozmiešame na hladkú lesklú ganache.
Servírovanie
Panini podávame ešte teplé, prekrojené na trojuholníky, posypané práškovým cukrom, poliate čokoládovou omáčkou a ozdobené ríbezľami