Sladké tyčinky z lístkového cesta
Lieskovo-orieškové tyčinky
- 1 chladené lístkové cesto Belbake
- 3 lyžice lieskovo-orieškového krému Choco Nussa
- 1 vajíčko na potretie
Škoricové tyčinky
- 1 chladené lístkové cesto Belbake
- 100 g zmäknutého masla
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- 1 lyžica mletej škorice Mikado
- práškový cukor na posypanie
Potrebujeme
- stierku
- pierko na potieranie
- koliesko na krájanie cesta
- papier na pečenie
- plech na pečenie
- metličku na šľahanie
- sitko
Lieskovo-orieškové tyčinky
Na polovicu lístkového cesta (po šírke) rozotrieme lieskovo-orieškový krém asi 0,5 cm od okrajov. Nenatreté okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom. Na natretú polovicu cesta preložíme nenatretú časť cesta a okraje dôkladne zatlačíme prstami, aby sa zlepili. Cesto nakrájame na 4 cm široké pásiky, každý pásik stočíme do tvaru špirály a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Špirály potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre 20 minút pri 180 °C.
Škoricové tyčinky
Celé lístkové cesto potrieme (až po okraje) zmäknutým maslom, ktoré sme predtým dohladka vymiešali s kryštálovým cukrom. Natreté cesto pomocou sitka rovnomerne posypeme škoricou a nakrájame ho na približne 4 cm široké pásiky. Každý pásik potom stočíme do tvaru špirály a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre 20 minút pri 180 °C. Pred podávaním môžeme špirály posypať práškovým cukrom.