Šošovicová polievka
- 400 g bravčového pliecka vcelku
- 2 lyžice bravčovej masti Pikok
- 1 veľká cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 veľké mrkvy
- 4 stonky stonkového zeleru
- 4 bobkové listy Mikado
- 4 guľôčky celého nového korenia Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Freshona
- 200 g šošovice Cornfarm
- 1,7 l horúceho vývaru alebo vody
- sušená majoránka Mikado podľa chuti
POSTUP
POTREBUJEME
- hlboký hrniec
- sitko
Na rozohriatej bravčovej masti orestujeme cibuľu a cesnak nasekané nadrobno, mrkvu a stonkový zeler očistené a nakrájané na malé kocky. K základu pridáme bobkové listy, celé nové korenie a osolíme. Bravčové pliecko nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a dáme do hrnca k základu. Restujeme, kým sa nezatiahne. Po chvíli primiešame pretlak. Šošovicu prepláchneme studenou vodou a pridáme k mäsu. Zalejeme vriacou vodou alebo vývarom a na miernom ohni varíme pod pokrievkou domäkka, približne 40 minút. Pred dokončením polievku dochutíme podľa potreby soľou a koreníme a pridáme majoránku podľa chuti.
Servírovanie
Polievku podávame s čerstvým chlebom, dozdobenú petržlenovou vňaťou.