Zeleninová polievka s mäsovými knedličkami
Suroviny
- 4 mrkvy
- 4 petržleny
- 1 cibuľa
- 2 kaleráby
- ½ zeleru
- soľ Kania
- čerstvá petržlenová vňať
- 6 guľôčok nového korenia Kania
- 4 bobkové listy Kania
- 6 guľôčok celého čierneho korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 kg mletého bravčového mäso z pliecka
- čierne mleté korenie Kania
- 1 vajce
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- 2 lyžice strúhanky Belbake
Potrebujeme
- hrniec
POSTUP
Do hrnca s vodou vložíme očistenú zeleninu (mrkvy, petržleny, cibuľu, kaleráb a zeler) a osolíme. Z petržlenovej vňate odtrhneme lístky a stonky pridáme do hrnca. Prihodíme nové korenie, bobkové listy, celé čierne korenie a pokvapkáme olivovým olejom. Vývar varíme približne 60 minút.
Kým sa vývar varí, pripravíme mäsové knedličky. V mise zmiešame mäso ochutené soľou a korením. Pridáme vajce, hladkú múku, strúhanku, a nasekanú petržlenovú vňať. Zo zmesi vytvarujeme guľôčky. Zeleninu z vývaru vyberieme a nakrájame na menšie kúsky. Medzitým do vývaru vložíme guľôčky a necháme chvíľu povariť, kým vyplávajú na povrch. Následne do vývaru vložíme aj nakrájanú zeleninu a necháme všetko spolu prevrieť.
Servírovanie
Zeleninovú polievku s mäsovými knedličkami posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.