25
122
Špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou s vlašskými orechmi

Špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou s vlašskými orechmi

25 min
2 porcie
  • 150 g mletého mäsa mix
  • 40 g syra Grana Padano Lovilio vcelku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvá petržlenová vňať
  • čerstvý rozmarín
  • 2 lyžice masla
  • olivový olej Primadonna
  • 1 menšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 1 hrsť vlašských orechov Alesto Fine
  • 250 g chladených špeclí Combino
  • 125 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 hrsť rukoly

POTREBUJEME

  • strúhadlo
  • zapekaciu misu
  • papier na pečenie

Mäsové guľôčky

K mletému mäsu pridáme nastrúhaný syr Grana Padano, osolíme a okoreníme. Nadrobno nasekáme hrsť petržlenovej vňate a vetvičku rozmarínu zbaveného stonky. Bylinky pridáme k mäsu. Všetko dôkladne premiešame a z mäsa urobíme valec, z ktorého odkrajujeme kúsky mäsa. Tie v rukách vytvarujeme na malé guľôčky (asi 20 kusov), poukladáme ich do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 230 °C asi 5 – 6 minút.

Špecle s omáčkou

Na rozohriatej panvici rozpustíme 2 lyžice masla a 1 lyžicu olivového oleja. Pridáme cibuľu a cesnak nakrájané nadrobno a krátko opražíme. Do základu pridáme aj trochu nadrobno nasekaného rozmarínu, osolíme a okoreníme. Po chvíli zalejeme vínom a počkáme, kým sa alkohol odparí.

Medzitým si na suchej panvici opražíme vlašské orechy. Špecle krátko povaríme v osolenej vriacej vode, kým nevyplávajú (asi 3 minúty) a scedíme.

Do omáčky pridáme upečené mäsové guľôčky a šťavu, ktorá sa z nich pri pečení uvoľnila. Guľôčky v omáčke krátko povaríme. Potom pridáme smotanu a varíme asi 3 minúty, kým sa omáčka nezredukuje.

Uvarené špecle vložíme do omáčky, zamiešame a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Ochutíme niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.

SERVÍROVANIE

Pred podávaním jedlo posypeme rozdrvenými vlašskými orechmi a ozdobíme lístkami čerstvej rukoly. Na záver môžeme pokvapkať olivovým olejom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info