26
127
Špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou s vlašskými orechmi

Špecle s mletým mäsom a krémovou omáčkou s vlašskými orechmi

25 min
2 porcie
  • 150 g mletého mäsa mix
  • 40 g syra Grana Padano Lovilio vcelku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvá petržlenová vňať
  • čerstvý rozmarín
  • 2 lyžice masla
  • olivový olej Primadonna
  • 1 menšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 1 hrsť vlašských orechov Alesto Fine
  • 250 g chladených špeclí Combino
  • 125 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 hrsť rukoly

POTREBUJEME

  • strúhadlo
  • zapekaciu misu
  • papier na pečenie

Mäsové guľôčky

K mletému mäsu pridáme nastrúhaný syr Grana Padano, osolíme a okoreníme. Nadrobno nasekáme hrsť petržlenovej vňate a vetvičku rozmarínu zbaveného stonky. Bylinky pridáme k mäsu. Všetko dôkladne premiešame a z mäsa urobíme valec, z ktorého odkrajujeme kúsky mäsa. Tie v rukách vytvarujeme na malé guľôčky (asi 20 kusov), poukladáme ich do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 230 °C asi 5 – 6 minút.

Špecle s omáčkou

Na rozohriatej panvici rozpustíme 2 lyžice masla a 1 lyžicu olivového oleja. Pridáme cibuľu a cesnak nakrájané nadrobno a krátko opražíme. Do základu pridáme aj trochu nadrobno nasekaného rozmarínu, osolíme a okoreníme. Po chvíli zalejeme vínom a počkáme, kým sa alkohol odparí.

Medzitým si na suchej panvici opražíme vlašské orechy. Špecle krátko povaríme v osolenej vriacej vode, kým nevyplávajú (asi 3 minúty) a scedíme.

Do omáčky pridáme upečené mäsové guľôčky a šťavu, ktorá sa z nich pri pečení uvoľnila. Guľôčky v omáčke krátko povaríme. Potom pridáme smotanu a varíme asi 3 minúty, kým sa omáčka nezredukuje.

Uvarené špecle vložíme do omáčky, zamiešame a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Ochutíme niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.

SERVÍROVANIE

Pred podávaním jedlo posypeme rozdrvenými vlašskými orechmi a ozdobíme lístkami čerstvej rukoly. Na záver môžeme pokvapkať olivovým olejom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    08. jún 2022, 13:07

    Dobry den, skusla som 1x a naozaj velmi jednoduche, rychle a vyborne :D

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. august 2017, 17:16

    Dobrý deň, bude to veľký rozdiel ak použijem sušené špecle? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      08. jún 2022, 13:10

      Dobry den, ja som robila s oboma cestovinami aj mrazene aj susene a chutilo vyborne. Je jedno kt. pouzijete. :D

      Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    25. november 2015, 10:59

    Dobrý deň, chladené špecle nájdete v Lidli v oddelení chladeného tovaru a sušené špecle nájdete v uličke medzi cestovinami. S pozdravom Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. november 2015, 16:05

    Dajú sa prosím Vás v Lidli kúpiť špecle ?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. marec 2014, 22:07

    super recept, masko som pouzila z diviny, ale nechapem preco sa mi "sekla" smotana :-(((

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať