0
18
Špenátové halušky s nivovou omáčkou

Špenátové halušky s nivovou omáčkou

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 450 g mrazeného špenátového pretlaku Freshona
  • 150 g polohrubej múky Belbake
  • 150 g hladkej múky Belbake
  • 10 g soli Kania
  • 2 vajcia
  • rastlinný olej Vita D´or
  • 120 g syra Niva Slovenskô
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • mleté čierne korenie Kania
  • čerstvá pažítka

Potrebujeme

  • sitko na halušky so stierkou

POSTUP

Cesto

Rozmrazený špenát precedíme cez sitko, aby sme ho zbavili prebytočnej vody. Z oboch druhov múky, soli, vajec a špenátu vymiešame cesto.

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme.

Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Varíme 3 - 4 minúty, kým vyplávajú na povrch a voda začne vrieť. Vyberieme do misy a zmiešame s trochou oleja, aby sa nelepili.

Omáčka

Do kastróla dáme syr s trochou smotany a zohrievame, kým sa syr roztopí. Prilejeme zvyšok smotany, pridáme štipku čierneho korenia a privedieme k varu pri stálom miešaní. Keď omáčka zovrie, okamžite ju odstavíme.

Servírujeme

Halušky servírujeme preliate nivovou omáčkou a dozdobené pažítkou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať