Špenátové halušky s nivovou omáčkou
Suroviny
- 450 g mrazeného špenátového pretlaku Freshona
- 150 g polohrubej múky Belbake
- 150 g hladkej múky Belbake
- 10 g soli Kania
- 2 vajcia
- rastlinný olej Vita D´or
- 120 g syra Niva Slovenskô
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- mleté čierne korenie Kania
- čerstvá pažítka
Potrebujeme
- sitko na halušky so stierkou
POSTUP
Cesto
Rozmrazený špenát precedíme cez sitko, aby sme ho zbavili prebytočnej vody. Z oboch druhov múky, soli, vajec a špenátu vymiešame cesto.
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme.
Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Varíme 3 - 4 minúty, kým vyplávajú na povrch a voda začne vrieť. Vyberieme do misy a zmiešame s trochou oleja, aby sa nelepili.
Omáčka
Do kastróla dáme syr s trochou smotany a zohrievame, kým sa syr roztopí. Prilejeme zvyšok smotany, pridáme štipku čierneho korenia a privedieme k varu pri stálom miešaní. Keď omáčka zovrie, okamžite ju odstavíme.
Servírujeme
Halušky servírujeme preliate nivovou omáčkou a dozdobené pažítkou.