3
141
Špenátové halušky s nivovou omáčkou

Špenátové halušky s nivovou omáčkou

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 450 g mrazeného špenátového pretlaku Freshona
  • 150 g polohrubej múky Belbake
  • 150 g hladkej múky Belbake
  • 10 g soli Kania
  • 2 vajcia
  • rastlinný olej Vita D´or
  • 120 g syra Niva Slovenskô
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • mleté čierne korenie Kania
  • čerstvá pažítka

Potrebujeme

  • sitko na halušky so stierkou

POSTUP

Cesto

Rozmrazený špenát precedíme cez sitko, aby sme ho zbavili prebytočnej vody. Z oboch druhov múky, soli, vajec a špenátu vymiešame cesto.

Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme.

Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Varíme 3 - 4 minúty, kým vyplávajú na povrch a voda začne vrieť. Vyberieme do misy a zmiešame s trochou oleja, aby sa nelepili.

Omáčka

Do kastróla dáme syr s trochou smotany a zohrievame, kým sa syr roztopí. Prilejeme zvyšok smotany, pridáme štipku čierneho korenia a privedieme k varu pri stálom miešaní. Keď omáčka zovrie, okamžite ju odstavíme.

Servírujeme

Halušky servírujeme preliate nivovou omáčkou a dozdobené pažítkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    21. marec 2024, 18:16

    Halušky takéto robievam,len sa mi zdá smiešne, že je tam názov prislušnej ingrediencie.Či z iných to nejde???

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. máj 2023, 13:10

    Výborné halušky

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      06. máj 2023, 21:03

      Dobrý deň, ďakujeme krásne za komentár. 😊 Tešíme sa, že sa Vám recept páči.

      Odpovedať
  • Ľubica Lehotská
    15. apríl 2023, 10:35

    Hm, zo zásady hádžem haluškY rukou, robievam ich bez vajec, z postrúhaných zemiakov - ako na klasické halušky a pridávam trochu polohrubej múky. A pretlak je fajn v zime, dala by som radšej baby špenátik, najemno posekaný ... , ale je to vec názoru. Moje vnučky hovoria, že robím najlepšie halušky na svete... 🧡

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      14. november 2023, 20:34

      Každý robí tie najlepšie.

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      07. júl 2023, 07:14

      Fajné

      Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      18. apríl 2023, 10:00

      Dobrý deň, Ľubica. 😇 Ďakujeme krásne za Váš milý komentár. Veríme, že Vaše halušky sú naozaj výborné. 😊 Obľubujete viac klasické halušky s tvarohom alebo bryndzou?

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať