7
51
Špikovaná krkovička s červenou kapustou a zemiakmi

Špikovaná krkovička s červenou kapustou a zemiakmi

1 h 40 m
5 porcií
  • 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti v celku
  • 11 menších strúčikov cesnaku
  • čerstvý rozmarín
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice bravčovej masti
  • 500 g červenej kapusty
  • 2 červené cibule
  • 4 bobkové listy Mikado
  • 3 lyžice medu Confeira
  • 300 ml suchého červeného vína
  • 2 lyžice červeného vínneho octu Acentino
  • 1 kg zemiakov
  • olivový olej Primadonna

Potrebujeme

  • alobal
  • 2 plechy
  • papier na pečenie

Krkovička špikovaná cesnakom a rozmarínom

Do umytej a osušenej krkovičky urobíme tenkým nožom 5 – 6 otvorov, do ktorých dáme strúčiky cesnaku a čerstvý rozmarín. Mäso ochutíme po všetkých stranách soľou a čiernym korením. Bravčovú krkovičku orestujeme na panvici na rozohriatej bravčovej masti zo všetkých strán dozlatista. Potom ju preložíme na plech, prelejeme šťavou, prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 1,5 hodiny. Po 45 minútach odstránime alobal a pečieme ju ďalej odokrytú.

Dusená červená kapusta

Z kapusty odstránime vonkajšie listy, vyrežeme hlúb a nakrájame ju na tenké pásiky. V hrnci necháme rozohriať 1 lyžicu bravčovej masti, na ktorej orestujeme červenú cibuľu nakrájanú na tenké pásiky. Ochutíme ju bobkovými listami. Keď je cibuľa orestovaná, pridáme nakrájanú kapustu, ochutíme čiernym korením a soľou. Pridáme med, červené víno a premiešame. Kapustu dusíme pod pokrievkou na miernom plameni približne 45 minút domäkka. 5 minút pred koncom pridáme červený vínny ocot.

Pečené zemiaky

Umyté neošúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky. Preložíme ich do misky, osolíme a okoreníme. Pridáme olivový olej, 5 roztlačených strúčikov cesnaku a lístky čerstvého rozmarínu. Dôkladne premiešame. Zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút dochrumkava.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme dochrumkava upečené zemiaky, porciu dusenej červenej kapusty a plátok špikovanej krkovičky. Celé jedlo môžeme preliať výpekom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    20. január 2018, 20:38

    aj ja som práve dovarila, sa teším, rýchle a chutné, ďakujeme

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. október 2016, 10:35

    super recept, jednoduchý takže ho zvládne aj človek čo sa ešte len učí variť.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. január 2016, 12:56

    prosím Vás to čo sú za recepty? pre deti? na takéto recepty si platíte šéfkuchárov? nie je to smiešne? Veď tie recepty, ktoré tu uverejňujete sú tak jednoduché, a bez nápadu. :( vôbec sa nimi neviem inšpirovať sú strašne obyčajné a bežné na to, že ich vraj vymýšľajú šéfkuchári ... ach jaj

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. december 2015, 17:54

    si dobrí kuchar

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. november 2015, 11:39

    vynikajúce, rychle, vonave...palec hore :)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať