Kuracie prsia v syrovej strúhanke
- 3 kuracie prsia
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 12 plátkov Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
- 100 g hladkej múky Castello
- 2 vajcia
- 100 g strúhanky Castello
- 100 g syra Grana Padano Lovilio
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
- 200 ml rastlinného oleja Promienna
- 200 g hlivy ustricovej
Potrebujeme
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- kuchynské utierky
Kuracie rezne
Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Každé rozrežeme pozdĺžne na 2 ploché rezne, ktoré rozdelíme na polovice. Prikryjeme potravinovou fóliou a naklepeme. Rezne osolíme, okoreníme a každý obalíme v plátku Schwarzwaldskej šunky. Šunku jemne pritlačíme a kuracie rezne obalíme v trojobale – v hladkej múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke zmiešanej s nastrúhaným syrom Grana Padano a nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Kuracie rezne vypražíme na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Osmažené rezne preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Restovaná hliva
Umytú a osušenú hlivu natrháme na pásiky široké asi 1 cm. Tvrdšie spodné časti odrežeme. Na rozohriatej panvici na troche olivového oleja orestujeme na plátky nakrájaný cesnak, štipľavú papričku a vetvičky rozmarínu. Premiešame a pridáme hlivu. Osolíme, okoreníme a chvíľu restujeme. Pred servírovaním vyberieme vetvičky rozmarínu.
Rukolový šalát
V miske zmiešame umytú a osušenú rukolu, 2 lyžice olivového oleja a 2 lyžice balsamica. Ochutíme soľou a čiernym korením.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme restovanú hlivu, na ňu položíme 3 kuracie rezne v syrovej strúhanke, ozdobíme rukolovým šalátom a mesiačikmi citróna.