0
2
Morský vlk s pečenou paprikou, cuketou a zemiakovou kašou

Morský vlk s pečenou paprikou, cuketou a zemiakovou kašou

1 h 0 m
4 porcie
  • 2 žlté papriky
  • 2 červené papriky
  • olivový olej Primadonna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cuketa
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 16 ks čiernych olív bez kôstok Baresa
  • čerstvá bazalka
  • asi 100 ml mlieka Pilos
  • asi 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 400 g zemiakov
  • 4 morské vlky
  • 8 ks cherry paradajok
  • šťava z 1 citróna

Postup

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu
  • potravinovú fóliu

Zelenina

Papriky potrieme olivovým olejom, vložíme ich do zapekacej misy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C približne 20 – 30 minút. Upečené papriky preložíme do misy, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme spariť (približne 10 minút). Papriky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na rezance.

Na rozohriatej panvice s olivovým olejom opečieme nadrobno nakrájaný 1 strúčik cesnaku. Po chvíli pridáme na rezance nakrájanú cuketu. Ochutíme soľou a korením. Pridáme upečené nakrájané papriky a olivy. Stiahneme z ohňa a primiešame nasekanú bazalku.

Zemiaková kaša

Zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Potom scedíme a prepasírujeme. V hrnci necháme zohriať mlieko a smotanu. Pridáme k nim prepasírované zemiaky, premiešame a prilejeme 2 lyžice olivového oleja.

Morský vlk

Z umytých a osušených morských vlkov pripravíme filety. Zľahka ich narežeme na strane s kožou. Osolíme ich po oboch stranách a okoreníme iba na strane bez kože. Filety opekáme na panvici s rozohriatym olivovým olejom najskôr na strane s kožou. Môžeme pritlačiť obracačkou, aby sa koža opiekla rovnomerne. Stíšime plameň, pridáme roztlačený 1 strúčik cesnaku, lístky bazalky a na ¼ nakrájané cherry paradajky. Filety otočíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme dôjsť.

Servírovanie

Filety morského vlka podávame s pripravenou zeleninou a zemiakovou kašou. Pokvapkáme výpekom so cherry paradajkami a dozdobíme lístkami bazalky.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info