Morský vlk s pečenou paprikou, cuketou a zemiakovou kašou
- 2 žlté papriky
- 2 červené papriky
- olivový olej Primadonna
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cuketa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 16 ks čiernych olív bez kôstok Baresa
- čerstvá bazalka
- asi 100 ml mlieka Pilos
- asi 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 400 g zemiakov
- 4 morské vlky
- 8 ks cherry paradajok
- šťava z 1 citróna
Postup
POTREBUJEME
- zapekaciu misu
- potravinovú fóliu
Zelenina
Papriky potrieme olivovým olejom, vložíme ich do zapekacej misy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C približne 20 – 30 minút. Upečené papriky preložíme do misy, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme spariť (približne 10 minút). Papriky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na rezance.
Na rozohriatej panvice s olivovým olejom opečieme nadrobno nakrájaný 1 strúčik cesnaku. Po chvíli pridáme na rezance nakrájanú cuketu. Ochutíme soľou a korením. Pridáme upečené nakrájané papriky a olivy. Stiahneme z ohňa a primiešame nasekanú bazalku.
Zemiaková kaša
Zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Potom scedíme a prepasírujeme. V hrnci necháme zohriať mlieko a smotanu. Pridáme k nim prepasírované zemiaky, premiešame a prilejeme 2 lyžice olivového oleja.
Morský vlk
Z umytých a osušených morských vlkov pripravíme filety. Zľahka ich narežeme na strane s kožou. Osolíme ich po oboch stranách a okoreníme iba na strane bez kože. Filety opekáme na panvici s rozohriatym olivovým olejom najskôr na strane s kožou. Môžeme pritlačiť obracačkou, aby sa koža opiekla rovnomerne. Stíšime plameň, pridáme roztlačený 1 strúčik cesnaku, lístky bazalky a na ¼ nakrájané cherry paradajky. Filety otočíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme dôjsť.
Servírovanie
Filety morského vlka podávame s pripravenou zeleninou a zemiakovou kašou. Pokvapkáme výpekom so cherry paradajkami a dozdobíme lístkami bazalky.