Mascarpone krém s amaretti sušienkami
Amaretti
- 330 g kryštálového cukru Belbake
- 100 g blanšírovaných mletých mandlí Belbake
- 100 g bielkov
- 30 ml amaretta Armilar
- 50 g práškového cukru Belbake
Krém
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 250 g mascarpone Italiamo
- 30 g medu Maribel
Ešte budeme potrebovať
- 6 šálok espressa
Postup
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- stierku
- cukrárske vrecko
- plech na pečenie
- papier na pečenie
- sitko
Amaretti
200 g kryštálového cukru zmiešame s mandľovou múkou. Pridáme 60 g nevyšľahaných bielkov a vymiešame stierkou na pastu. Zvyšné bielky vyšľaháme so zvyšným kryštálovým cukrom na tuhý sneh. Šľaháme, až kým sa cukor nerozpustí.
Tip: Cukor prisypávame, keď sa začne tvoriť pena. Pridávame ho pomaly, aby sme nestratili objem.
Zmesi jemne spojíme a prenesieme do cukrárskeho vrecka. Na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme kopčeky s priemerom asi 2 cm v 3 cm rozstupoch. Posypeme ich práškovým cukrom a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 15 minút, kým nebudú zlatisté a nepopraskajú na povrchu.
Tip: Amaretti skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.
Mascarpone krém
Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme na tuhý krém.
Servírovanie
Do pohárov striedavo vrstvíme rozdrvené amaretti a krém. Na záver dezert prelejeme čerstvým espressom.