5
2
Mascarpone krém s amaretti sušienkami

Mascarpone krém s amaretti sušienkami

45 min
6 porcií

Amaretti

  • 330 g kryštálového cukru Castello
  • 100 g blanšírovaných mletých mandlí Belbake
  • 100 g bielkov
  • 30 ml amaretta Armilar
  • 50 g práškového cukru Castello

Krém

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 250 g mascarpone Italiamo
  • 30 g medu Maribel

Ešte budeme potrebovať

  • 6 šálok espressa

Postup

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • stierku
  • cukrárske vrecko
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • sitko

Amaretti

200 g kryštálového cukru zmiešame s mandľovou múkou. Pridáme 60 g nevyšľahaných bielkov a vymiešame stierkou na pastu. Zvyšné bielky vyšľaháme so zvyšným kryštálovým cukrom na tuhý sneh. Šľaháme, až kým sa cukor nerozpustí.

Tip: Cukor prisypávame, keď sa začne tvoriť pena. Pridávame ho pomaly, aby sme nestratili objem.

Zmesi jemne spojíme a prenesieme do cukrárskeho vrecka. Na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme kopčeky s priemerom asi 2 cm v 3 cm rozstupoch. Posypeme ich práškovým cukrom a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 15 minút, kým nebudú zlatisté a nepopraskajú na povrchu.

Tip: Amaretti skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.

Mascarpone krém

Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme na tuhý krém.

Servírovanie

Do pohárov striedavo vrstvíme rozdrvené amaretti a krém. Na záver dezert prelejeme čerstvým espressom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept

Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

  • H
    Hosť
    30. november 2019, 23:54

    Hm. Nikde som nenašiel, čo robiť s Amarettom? Tak som ho vypil. Sušienky síce chutili hnusne, ale mne to bolo jedno, lebo som bol spitý jak čík.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. november 2019, 22:19

    Zadať komentár

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      30. november 2019, 22:25

      Zadať komentár

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. marec 2018, 00:34

    Nádherný recept, vďaka, Veronika! Jedna vec ale: espressom prelievame už tesne pred podávaním, alebo to môžem preliať a potom do rána nechať ešte v chladničke?? Ďakujem.

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      16. marec 2018, 11:29

      Dobrý deň Hosť, sme naozaj radi, že sa Vám recept páči :-) Dezert prelejeme teplým espressom a ihneď servírujeme, aby zostali amaretti chrumkavé. Veľa úspechov pri varení a pečení želá Tím kuchynalidla.sk!

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. február 2018, 22:51

    Prosím nemôžte napísať koľko ks bielok uľahčí mi to váženie

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      27. február 2018, 09:48

      Dobrý deň, je to 4-5 bielkov, závisí od veľkosti vajíčok. Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. február 2018, 00:26

    Veronika, úžasné... :-)

    Odpovedať

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info