Teľacie medailóniky s vajíčkom, dusenými fazuľami, paradajkami a papričkami
Suroviny
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- olivový olej Primadonna
- 150 g suchej fazule Campo Largo
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 400 g krájaných paradajok z konzervy Freshona
- 500 g teľacích medailónikov
- 1 lyžica masla Pilos
- 4 vajcia
- 100 g rukoly
- šťava z ½ citróna
- 50 g parmezánu Lovilio
Potrebujeme
panvicu, potravinársku fóliu, alobal
POSTUP
Biele časti lahôdkovej cibuľky, strúčiky cesnaku a štipľavú papričku bez semienok nasekáme nadrobno. Orestujeme v hrnci na oleji dozlatista. Prihodíme deň vopred namočené fazule, ochutíme soľou, korením a opražíme. Následne prilejeme paradajky z konzervy, premiešame a varíme.
Teľacie medailóniky naklepeme, prekrojíme na menšie kúsky, osolíme a okoreníme. Opekáme na panvici s olejom do chrumkava. Na záver pridáme maslo, stiahneme z ohňa a prikryjeme alobalom.
Na rozohriatej panvici s olejom pripravíme volské oká. V mise zmiešame zelenú časť lahôdkovej cibuľky s rukolou. Ochutíme soľou, korením, olivovým olejom a šťavou z citróna.
Servírovanie
Teľacie medailóniky servírujeme s fazuľami, volským okom, rukolovým šalátom a na záver posypeme hoblinami parmezánu.