Grilované kuracie prsia v jogurtovej marináde
- 500 g kuracích rezňov
- 200 ml bieleho jogurtu Pilos
- soľ z mlynčeka Kania
- čierne korenie z mlynčeka Kania
- 1 lyžička karí korenia Mikado
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Mikado
- 2 strúčiky nadrobno nasekaného cesnaku
- čerstvý tymian
- 2 lyžice šťavy z citróna
Postup
Kuracie rezne umyjeme, osušíme a pozdĺžne prekrojíme na polovice (čiže vzniknú 2 plátky z jedného rezňa).
Marinádu pripravíme zmiešaním všetkých ostatných surovín. Mäso v nej marinujeme minimálne 2 – 3 hodiny, najlepšie však celú noc.
Pred grilovaním necháme mäso odkvapkať od prebytočnej marinády a na grile opečieme na oboch stranách dozlatista.