Grilované morčacie závitky
- 4 rezne z morčacích pŕs
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g syra gorgonzola Lovilio
- 100 g kyslej smotany Pilos
- čerstvá bazalka
- 2 lyžice sezamových semienok
Potrebujeme:
- špáradlá
- hliníkovú tácku na grilovanie
Umyté a osušené morčacie rezne z oboch strán ochutíme soľou a čiernym korením. V miske vymiešame gorgonzolu s kyslou smotanou. Rezne natrieme syrovo–smotanovou zmesou a na každý položíme pár lístkov čerstvej bazalky, prípadne môžeme posypať aj sezamovými semienkami. Rezne zrolujeme a závitky spojíme špáradlami, ktoré sme predtým namočili do studenej vody.
Morčacie rolky grilujeme na hliníkovej tácke približne 25 minút, pravidelne ich otáčame. Pred podávaním závitky rozrežeme na polovice.