Tiramisu koláč
Suroviny
Korpus
- 250 g horkej čokolády Fin Carré
- 150 g masla Pilos
- 3 vajcia
- 170 g kryštálového cukru Belbake
- 100 g hladkej múky Belbake
- štipka soli Kania
- 1 lyžica espressa Bellarom
Krém
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 40 g vanilínového cukru Belbake
- 250 g mascarpone Milbona
- 1 espresso
Servírovanie
kakao Belbake na posypanie
Potrebujeme
plech na pečenie s rozmermi 32 x 32 cm, papier na pečenie, kuchynský robot s nadstavcom metlička
POSTUP
Horkú čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Odložíme a necháme chvíľku vychladnúť. V druhej miske vymiešame vajcia s cukrom a postupne zašľaháme čokoládu. Do zmesi prisypeme hladkú múku, soľ a prilejeme 1 lyžicu espressa. Premiešame, cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
V robote s nadstavcom metlička vyšľaháme smotanu na šľahanie. Prisypeme vanilínový cukor, pridáme mascarpone a 1 pohár espressa. Krém rovnomerne nanesieme na čokoládový základ a posypeme kakaom.