56
60
Višňovo-tvarohové kocky

Višňovo-tvarohové kocky

1 h 0 m
16 porcií

Cesto

  • 6 vajíčok
  • 180 g kryštálového cukru Castello
  • 6 lyžíc rastlinného oleja Promienna
  • 140 g hladkej múky
  • 40 g kakaa Castello
  • višňový džem Maribel

Tvarohová plnka

  • 500 g jemného tvarohu Pilos
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 2 vanilínové cukry

Višňový krém

  • 1 pohár (asi 350 g) odkôstkovaných zaváraných višní
  • 1 vanilkový pudingový prášok

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • sitko
  • metličku na šľahanie
  • plech s rozmermi cca 30 x 40 cm
  • papier na pečenie

Postup

Cesto

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Potom k nim po častiach mixérom primiešame cukor a šľaháme, kým sa kryštáliky cukru úplne nerozpustia. Vznikne pevná, lesklá hmota, do ktorej po jednom pri nižších otáčkach zašľaháme žĺtky. Za stáleho šľahania do zmesi po lyžiciach prilejeme olej. Na záver do zmesi po častiach zľahka metličkou vmiešame preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plechom niekoľkokrát buchneme o pracovnú dosku, aby bublinky v ceste popraskali. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Hotové cesto nožom opatrne oddelíme od okrajov a v plechu necháme trochu vychladnúť.

Tvarohová plnka

V miske zmiešame smotanu na šľahanie s jemným tvarohom a vanilínovým cukrom. Mixérom vyšľaháme suroviny na hladký krém.

Višňový krém

Višne aj so šťavou zmiešame v hrnci s pudingovým práškom. Za stáleho miešame uvaríme redší krém. Hotový višňový krém necháme trochu vychladnúť.

Višňovo-tvarohové kocky

Na trochu vychladnuté cesto rovnomerne natrieme hrubšiu vrstvu višňového džemu a tvarohovú plnku. Na ňu navrstvíme vychladnutý višňový krém. Koláč necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním ho nakrájame na kocky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • kuchynalidla.sk
    27. október 2015, 17:26

    Dobrý deň Simona, môžete pokojne použiť aj tortovú formu s priemerom 24 cm, použite však iba polovičné množstvá surovín. Veľa úspechov pri pečení praje Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. október 2015, 21:54

    Dobrý deň,prosím Vás je možné urobiť koláč aj do tortovej formy priemeru 24? ďakujem

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. júl 2015, 16:51

    fajn kolac, lahka priprava.. a hlavne nie je velmi sladky tak posobi naozaj osviezujuco :) ukladam medzi svoje oblubene recepty aj dobuducna :)

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    10. júl 2015, 10:47

    Dobrý deň Nada, môžete pokojne použiť aj čerstvé odkôstkované višne. Pridajte aj višňový sirup pre ešte lepšiu chuť. Veľa úspecho pri pečení praje Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. júl 2015, 01:25

    dobry den, prosim vas, je mozne ten visnovy krem spravit aj z cerstvych visni?? Dakujem za odpoved

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info