Višňovo-tvarohové kocky
Cesto
- 6 vajíčok
- 180 g kryštálového cukru Belbake
- 6 lyžíc rastlinného oleja Promienna
- 140 g hladkej múky
- 40 g kakaa Belbake
- višňový džem Maribel
Tvarohová plnka
- 500 g jemného tvarohu Pilos
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 2 vanilínové cukry
Višňový krém
- 1 pohár (asi 350 g) odkôstkovaných zaváraných višní
- 1 vanilkový pudingový prášok
Potrebujeme
- šľahací mixér
- sitko
- metličku na šľahanie
- plech s rozmermi cca 30 x 40 cm
- papier na pečenie
Postup
Cesto
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Potom k nim po častiach mixérom primiešame cukor a šľaháme, kým sa kryštáliky cukru úplne nerozpustia. Vznikne pevná, lesklá hmota, do ktorej po jednom pri nižších otáčkach zašľaháme žĺtky. Za stáleho šľahania do zmesi po lyžiciach prilejeme olej. Na záver do zmesi po častiach zľahka metličkou vmiešame preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plechom niekoľkokrát buchneme o pracovnú dosku, aby bublinky v ceste popraskali. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Hotové cesto nožom opatrne oddelíme od okrajov a v plechu necháme trochu vychladnúť.
Tvarohová plnka
V miske zmiešame smotanu na šľahanie s jemným tvarohom a vanilínovým cukrom. Mixérom vyšľaháme suroviny na hladký krém.
Višňový krém
Višne aj so šťavou zmiešame v hrnci s pudingovým práškom. Za stáleho miešame uvaríme redší krém. Hotový višňový krém necháme trochu vychladnúť.
Višňovo-tvarohové kocky
Na trochu vychladnuté cesto rovnomerne natrieme hrubšiu vrstvu višňového džemu a tvarohovú plnku. Na ňu navrstvíme vychladnutý višňový krém. Koláč necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním ho nakrájame na kocky.