Treska s cesnakovo-citrónovým maslom
- čerstvá bazalka
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g masla
- syr Grana Padano
- 1 lyžička dijónskej horčice Duc De Coeur
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
- 2 citróny
- 500 g tmavej tresky Nautica
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 3 lyžice olivového oleja Promienna
Bazalku a cesnak nasekáme nadrobno a preložíme do misy. Pridáme zmäknuté maslo, 1 lyžicu nastrúhaného syra Grana Padano, horčicu a múku. Pridáme šťavu z jedného citróna a celé dôkladne premiešame.
Tresku nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme.
Druhý citrón nakrájame na plátky, ktoré poukladáme na panvicu, pridáme olivový olej a zohrejeme. Na panvicu pridáme rybu a smažíme z jednej strany niekoľko minút, kým nie je zlatistá. Potom ju otočíme a na každý kúsok položíme lyžicu pripraveného citrónového masla. Opekáme ešte niekoľko minút, kým nie je aj druhá strana opečená dozlatista.
Pred podávaním posypeme kúsky ryby citrónovou kôrou.