Zapekaný Camembert v baklažáne a sušenej šunke
- 250 g syra camembert Chêne d´Argent
- 1 baklažán
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Italiamo
- čerstvý tymian
- 8 plátkov sušenej šunky Dulano
- 1 jablko
- šťava z 1/2 citróna
- 2 hrste vlašských orechov Alesto Fine
- 1 hrsť rukoly
- 1 hrsť poľného šalátu
- syr Grana Padano Lovilio na posypanie
POTREBUJEME
- papierové utierky
- zapekaciu misu
- papier na pečenie
Zapekaný camembert
Umytý baklažán nakrájame pozdĺžne na 8 tenučkých plátkov, ktoré poriadne osolíme a na chvíľu necháme odstáť, aby z neho soľ vytiahla horkosť. Potom plátky opláchneme, aby neboli príliš slané a dôkladne osušíme. Opečieme ich z oboch strán na rozpálenej panvici na troche olivového oleja do zlatohneda. Hneď na začiatku opekania pridáme kvôli lepšej chuti na baklažán niekoľko lístkov čerstvého tymianu.
Camembert nakrájame na 8 rovnakých trojuholníkov. Každý kúsok obalíme najskôr do opečeného plátku baklažánu a potom do plátku sušenej šunky. Obalené kúsky poukladáme do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie. Sprudka zapekáme v rúre pod grilom do zlatohneda.
Šalát
Jablko nakrájame na menšie kúsky, preložíme do misy a pokvapkáme šťavou z 1/2 citróna. 2 hrste vlašských orechov opečieme na suchej panvici a preložíme do misky k jablkám. Pridáme umytú a osušenú rukolu a poľný šalát. Ochutíme olivovým olejom, morskou soľou a mletým čiernym korením. Zľahka premiešame.
SERVÍROVANIE
Na tanier naložíme šalát a navrch poukladáme kúsky zapečeného syra camembert. Na záver ozdobíme hoblinkami syra Grana Padano.