Chilli špagety s paradajkami a kalmármi
Suroviny
- 400 g špagiet z tvrdej pšenice Combino
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 8 strúčikov cesnaku
- 1 červená cibuľa
- 500 g kalmárov patagonských
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 20 cherry paradajok
- 100 ml suchého bieleho vína
- 1 hrsť petržlenovej vňate
- sušené chilli
POSTUP
Špagety dáme do osolenej vriacej vody a varíme al dente 6 – 7 minút.
V panvici s rozohriatym olejom opečieme plátky cesnaku dozlatista. Pridáme cibuľu nasekanú na rezance a necháme speniť. Potom primiešame nakrájané kalmáre a krátko zarestujeme. Ochutíme korením, soľou, prihodíme na polovice nakrájané cherry paradajky, podlejeme vínom a necháme prevariť.
Potom primiešame čerstvo uvarené cestoviny, chvíľu povaríme a podľa potreby prilejeme aj trochu vody z cestovín. Na záver dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, olejom a sušeným chilli podľa chuti.
Servírovanie
Porciu špagiet s kalmármi a paradajkami dozdobíme petržlenovou vňaťou a čerstvo namletým korením.