17
118
Tvarohový cheesecake s jahodami

Tvarohový cheesecake s jahodami

4 h 30 m
10 porcií

Korpus

  • 200 g maslových sušienok Sondey
  • 100 g zmäknutého masla Pilos

Plnka

  • 750 g odtučneného tvarohu Pilos
  • 250 g kyslej smotany Pilos (18%)
  • 2 vanilínové cukry
  • 50 g kryštálového cukru Castello
  • 2 vajíčka
  • 2 lyžice hladkej múky Castello

Poleva ganache

  • 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 50 g zmäknutého masla Pilos

Na ozdobenie

  • jahody

Potrebujeme

  • sekací mixér
  • tortovú formu s priemerom 24 cm
  • papier na pečenie
  • šľahací mixér

Korpus

Maslové sušienky zomelieme najemno a zmiešame ich so zmäknutým maslom. Sušienkový základ rovnomerne natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Predpečený korpus necháme vychladnúť.

Plnka

Medzitým šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vymiešame dohladka tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a kryštálovým cukrom. Potom za stáleho miešania pridáme postupne po jednom vajíčka a múku. Krém vylejeme na vychladnutý predpečený korpus.

Cheesecake pečieme 50 minút v rúre vyhriatej na 170°C. Po dopečení vypneme rúru, otvoríme dvierka a ešte 20 - 30 minút necháme cheesecake v rúre. Potom ho dáme stuhnúť do chladničky min. na 3 hodiny (najlepšie cez noc).

Poleva

Čokoládu nasekáme na malé kúsky a zalejeme horúcou smotanou. Necháme asi 2 minúty postáť, potom miešame, kým sa čokoláda úplne rozpustí. Do ešte teplej čokolády pridáme maslo a vymiešame dohladka.

Servírovanie

Na stuhnutý cheesecake nalejeme polevu a dozdobíme čerstvými jahodami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    01. február 2023, 20:50

    Je ľahký, sladký akurát, jedným slovom super. 👌Mňamka.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      06. február 2023, 11:08

      Dobrý deň, ďakujeme za milý komentár, veľmi nás potešil. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. december 2021, 12:49

    Najlepší recept na cheesecake aký som skúsila. Viacero receptov z lidl kuchyne sú naše toppky :) Ďakujem

    Odpovedať
  • S
    Silvia
    17. apríl 2021, 15:53

    Koláčik sa vydaril, naozaj spolu s tými jahodami navrchu vyzeral úžasne, po prekrojeni ako z katalógu :D, ale žiaľ podľa mňa lepšie vyzerá ako chutí. Je taký nevýrazný, bez chuti, máličko sladký, taký tvarohový no.. mascarpone sa predsa len viac hodí do týchto cheesecake-ov. Ale verím že niekomu sadne i takýto "diétny" zákusok :D Ale s kopcekom šľahačky sa nejak vytratil :D

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      23. apríl 2021, 17:01

      Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za spätnú väzbu, sme radi, že Vám chutilo a že sa priam, ako píšete, „vytratil“ ;-) Nabudúce si ho môžete skúsiť dochutiť podľa seba, alebo môžete vyskúšať niektorý iný z našich cheesecakov, náš repertoár neustále doĺňame novými receptami :-)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. január 2021, 10:05

    Robievam ho často, je výborný :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. apríl 2020, 16:04

    Vynikajúca torta :) jednoduchý recept, dobre vysvetlený postup. Ďakujem :)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať