Mrveničkový koláč so slivkami
Suroviny
Mrvenička
- 350 g polohrubej múky Belbake
- 90 g trstinového cukru Belbake
- 35 g kakaa Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 200 g masla Pilos
Krém
- 750 g polotučného tvarohu Pilos
- 3 vajcia
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 1 lyžica medu
Ešte budeme potrebovať
- 8 sliviek
Potrebujeme
tortovú formu s priemerom 25 cm
Postup
V mise zmiešame polohrubú múku, trstinový cukor, kakao a prášok do pečiva. Pridáme maslo a ručne spracujeme na mrveničku. V druhej mise zmiešame tvaroh, vajcia, cukor a med na hladký krém. Na dno tortovej formy nasypeme ⅔ kakaovej mrveničky a lyžicou zarovnáme. Následne nalejeme krém, do ktorého poukladáme nadrobno nakrájané slivky. Na povrch nasypeme zvyšnú ⅓ mrveničky a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 55 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a následne nakrájame na porcie.