Milionárske rezy
Suroviny
Korpus
- 200 g masla Pilos
- 100 g práškového cukru Belbake
- 250 g hladkej múky Belbake
- štipka soli Kania
Karamel
- 100 g masla Pilos
- 100 g trstinového cukru Belbake
- 397 g sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
- 1 lyžička soli Kania
Poleva
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 150 g horkej čokolády Fin Carré
Servírovanie
- morská soľ Kania
Čas tuhnutia: ideálne do ďalšieho dňa
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka, plech na pečenie s priemerom 19,5 cm
POSTUP
Korpus
Maslo, cukor, múku a soľ vymiešame v robote s nadstavcom lopatka. Cesto presypeme do formy a dôkladne utlačíme lyžicou.
Tip: Aby bolo cesto dôkladne upečené, rovnomerne ho poprepichujeme vidličkou.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút.
Karamel
V hrnci zmiešame maslo, cukor, sladené kondenzované mlieko a soľ. Varíme do zhustnutia. Prelejeme ho do misky a nanesieme na upečené cesto.
Tip: Karamel nanášame na upečený korpus veľmi rýchlo, pretože rýchlo tuhne.
Poleva
Smotanu na šľahanie zohrejeme. Čokoládu nalámeme do misy na menšie kúsky. Horúcu smotanu nalejeme na čokoládu a necháme približne 1 minútu postáť. Následne ju rozmiešame a nalejeme na vychladnutý karamel. Koláč necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Servírovanie
Stuhnutý koláč nakrájame na rezy a po povrchu posypeme zrniečkami morskej soli.