Veľkonočná torta
Cesto
- 5 vajíčok
- 150 g práškového cukru
- 150 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžica kakaa
- 3 lyžice malinového džemu
- maslo na vymastenie formy
- mleté vlašské orechy na vysypanie formy
Čokoládová poleva
- 50 ml smotany na šľahanie (33%)
- 100 g čokolády na varenie (52 % kakaa)
- 80 g masla
Ešte budeme potrebovať
- 4 lyžice malinového džemu
- hrozienka v čokoláde na ozdobenie
Potrebujeme
- šľahací mixér
- metličku na šľahanie
- tortovú formu (priemer 26 cm)
Cesto
Žĺtky vyšľaháme mixérom s cukrom dopenista. Metličkou vmiešame mleté orechy, kakao a malinový džem. Na koniec zľahka do zmesi primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy vytretej maslom a vysypanej mletými orechmi. Pečieme v predhriatej rúre asi 35 minút pri teplote 180 °C. Po upečení necháme koláč vychladnúť.
Čokoládová poleva
V horúcej smotane na šľahanie rozpustíme čokoládu a potom do nej pridáme maslo. Dôkladne rozmiešame.
Veľkonočná torta
Upečený a vychladnutý korpus rozkrojíme na polovicu a vnútro natrieme malinovým džemom. Prikryjeme druhou polovicou korpusu a vrch polejeme čokoládovou polevou. Nakoniec ozdobíme hrozienkami v čokoláde.