Jablkové šišky s javorovým sirupom
Suroviny
Šišky
- 130 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- štipka soli Belbake
- 30 g trstinového cukru Belbake
- 1 lyžička mletej škorice Kania
- 130 ml mlieka Pilos (3,5 %)
- 1 celé vajce
- 1 žĺtok
- 3 jablká
- 800 ml slnečnicového oleja Vita D´or (na vyprážanie)
Poleva
- 150 g práškového cukru Belbake
- ½ lyžičky mletej škorice Kania
- 30 ml javorového sirupu Maribel
- šťava z ½ citróna
POSTUP
Šišky
V miske zmiešame všetky sypké suroviny. Potom prilejeme mlieko, celé vajce, žĺtok a premiešame. Nakoniec do cesta zapracujeme ošúpané jablká zbavené jadrovníkov a nakrájané na malé kocky. Z cesta naberáme šišky, ktoré vyprážame v rozpálenom oleji asi 3 minúty z obidvoch strán dozlatista. Potom ich preložíme na papierové utierky, aby sme odsali prebytočný tuk.
Poleva
V miske spolu vymiešame všetky suroviny dohladka.
Servírovanie
Šišky servírujeme ešte teplé a preliate polevou.