0
22
Jablkové šišky s javorovým sirupom

Jablkové šišky s javorovým sirupom

40 min
12 porcií

Suroviny

Šišky

  • 130 g hladkej múky Belbake
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli Castello
  • 30 g trstinového cukru Belbake
  • 1 lyžička mletej škorice Kania
  • 130 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • 1 celé vajce
  • 1 žĺtok
  • 3 jablká
  • 800 ml slnečnicového oleja Vita D´or (na vyprážanie)

Poleva

  • 150 g práškového cukru Castello
  • ½ lyžičky mletej škorice Kania
  • 30 ml javorového sirupu Maribel
  • šťava z ½ citróna

POSTUP


Šišky

V miske zmiešame všetky sypké suroviny. Potom prilejeme mlieko, celé vajce, žĺtok a premiešame. Nakoniec do cesta zapracujeme ošúpané jablká zbavené jadrovníkov a nakrájané na malé kocky. Z cesta naberáme šišky, ktoré vyprážame v rozpálenom oleji asi 3 minúty z obidvoch strán dozlatista. Potom ich preložíme na papierové utierky, aby sme odsali prebytočný tuk.


Poleva

V miske spolu vymiešame všetky suroviny dohladka.


Servírovanie

Šišky servírujeme ešte teplé a preliate polevou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať