Vianočka na grile s banánom a čokoládou
Grilovaná vianočka
- 3 vajíčka
- 30 g trstinového cukru Belbake
- štipka soli Belbake
- 120 ml plnotučného mlieka Pilos
- 120 ml smotany
- na šľahanie Pilos (33 %)
- ½ vianočky
- 3 banány
Čokoládová omáčka
- 120 ml smotany
- na šľahanie Pilos (33 %)
- 120 g horkej čokolády
- J. D. Gross (70 % kakaa)
POSTUP
POTREBUJEME
- gril
- grilovacie kliešte
- ohňovzdorná miska
Grilovaná vianočka
V miske metličkou postupne zmiešame vajíčka s cukrom, štipkou soli, mliekom a smotanou na šľahanie. Vianočku nakrájame na hrubšie pláty a namočíme do vaječnej zmesi. Grilujeme ich na rozohriatom grile z obidvoch strán dozlatista. Ošúpané banány najprv prekrojíme na polovice po dĺžke a potom na polovice po šírke. Pridáme na gril a grilujeme z obidvoch strán.
Čokoládová omáčka
V ohňovzdornej miske zohrejeme smotanu na šľahanie spolu s čokoládou nalámanou na menšie kúsky. Rozmiešame na hladkú lesklú ganache.
Servírovanie
Na ugrilovanú vianočku položíme plátok banána a polejeme čokoládovou omáčkou.