1
6
Vianočná torta s medovníkmi

Vianočná torta s medovníkmi

2 h 30 m
15 porcií

Medovníky

  • 500 g hladkej múky Castello
  • 150 g práškového cukru Castello
  • 30 g perníkového korenia
  • štipka soli Castello
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 60 g masla Pilos
  • 2 vajíčka
  • 190 g medu

Na potretie

  • 1 vajíčko
  • 1 žĺtok
  • štipka soli Castello

Poleva

  • 200 g práškového cukru Castello
  • 50 g kakaa Castello
  • voda podľa potreby

Korpus

  • 4 vajíčka
  • 150 g práškového cukru Castello
  • 60 ml rastlinného oleja Vita D´or
  • 60 ml vody
  • 120 g hladkej múky Castello
  • 100 g mletých mandlí Belbake
  • 30 g perníkového korenia
  • 1 lyžica kakaa Castello
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička soli Castello

Krém

  • 400 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic
  • 400 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 80 g práškového cukru Castello
  • 70 g najemno nastrúhaného zázvoru
  • 400 g horkej čokolády J. D. Gross (70 % kakaa)

POSTUP

POTREBUJEME

  • mixér s nadstavcom lopatka a metlička
  • potravinovú fóliu
  • valček
  • formičky na vykrajovanie
  • pierko na potieranie
  • metličku na šľahanie
  • veľký plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko s malou okrúhlou špičkou
  • sitko
  • 2 formy na pečenie (priemer 20 cm)
  • strúhadlo
  • misku na vodný kúpeľ

Čas chladenia cesta: cez noc 

Medovníky

Suché ingrediencie najprv zmiešame, potom k nim pridáme maslo, vajíčka, med a vymiešame kompaktné cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme odležať v chladničke do druhého dňa. 

Na druhý deň cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho fi gúrky a hviezdičky. Medovníky pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie potreté vajíčkom zmiešaným so žĺtkom a soľou pri 180 °C dozlatista.

Poleva

Cukor zmiešame s kakaom, po troškách pridávame vodu a vymiešame hladkú polevu. Naplníme ju do cukrárskeho vrecka s malou okrúhlou špičkou a dozdobíme upečené a vychladnuté medovníky.

Korpus

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do svetlej a nadýchanej peny. Primiešame olej s vodou. Sypké ingrediencie preosejeme a primiešame ručne. Cesto rovnomerne rozdelíme do 2 foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne 30 minút. Upečené cesto vyberieme z formy, preklopíme, stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť.

Krém

Krémový syr vyšľaháme so smotanou a cukrom do polotuha. Pridáme najemno nastrúhaný zázvor a potom vlažnú rozpustenú čokoládu, ktorú rýchlo zašľaháme. Krém dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky a potom ho nanesieme na korpus. Prikryjeme druhým korpusom a jemne pritlačíme. Krémom potrieme vrch aj boky torty a necháme stuhnúť. Na záver tortu dozdobíme pripravenými medovníkmi.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info