Vianočné linecké orechové tyčinky
Suroviny
Cesto
- 300 g hladkej múky Belbake
- 100 g práškového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 1 vanilínový cukor Belbake
- kôra z 1 citróna
- 200 g masla Pilos
- 3 žĺtky
Sneh
- 3 bielky
- 160 g práškového cukru Belbake
- 60 g kokosu Belbake
- 150 g vlašských orechov Alesto
Ešte budeme potrebovať
- 400 g višňového džemu Maribel
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka, valček, plech, papier na pečenie, kuchynský robot s nadstavcom metlička
POSTUP
Cesto
V kuchynskom robote s nadstavcom lopatka zmiešame múku, práškový cukor, soľ, vanilínový cukor, kôru z citróna, maslo a vypracujeme mrveničku. Pridáme vajíčka a spojíme cesto. Hotové cesto vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie na veľkosť plechu. Preložíme na plech, poprepichujeme vidličkou a odložíme do chladničky, kým pripravíme sneh.
Sneh
V kuchynskom robote s nadstavcom metlička vyšľaháme bielky, postupne pridáme práškový cukor a vytvoríme sneh. Prisypeme kokos, mleté orechy a zľahka ručne zamiešame. Pripravené cesto potrieme džemom, pridáme sneh a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 20 minút dozlatista. Po upečení vyberieme z plechu, nakrájame na tyčinky a podávame.






Veronika Bušová