Pop cakes
Korpus
- 4 vajíčka
- 4 lyžice práškového cukru Belbake
- 4 lyžice polohrubej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžica kakaa Belbake
- 4 lyžice lieskovo-orieškového krému Choco Nussa
Čokoládová poleva
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 150 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
Na ozdobenie
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- strúhaný kokos Belbake na ozdobenie
- mleté vlašské orechy Alesto na ozdobenie
Potrebujeme
- šľahací mixér
- plech s rozmermi 20 x 30 cm
- papier na pečenie
- špajdle
Postup
Korpus
Celé vajíčka spolu s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Pri nižších otáčkach primiešame do vyšľahanej vajíčkovej zmesi múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 15 až 20 minút.
Guľôčky
Vychladnuté cesto rukami rozmrvíme, pridáme k nemu lieskovo-orieškový krém a miešame, kým sa prísady spoja. Z hmoty vytvarujeme rukami guľôčky, ktoré necháme 30 minút stuhnúť v mrazničke.
Čokoládová poleva
Medzitým nasekáme čokoládu na varenie na malé kúsky a zalejeme horúcou smotanou. Necháme asi minútu postáť, potom miešame, kým sa čokoláda úplne rozpustí.
Pop cakes
Jednotlivé guľôčky opatrne napichujeme na špajdle, ktorých konce sme predtým namočili do čokoládovej polevy. Potom namočíme celú guľôčku do čokoládovej polevy a hneď dozdobíme roztopenou bielou čokoládou, orechami a kokosom.