2
4
Čerešňové palacinky

Čerešňové palacinky

20 min
10 porcií

Cesto

  • 3 vajíčka
  • 100 g trstinového cukru Belbake
  • štipka soli Castello
  • 300 g celozrnnej špaldovej múky Belbake
  • 300 ml mlieka Pilos
  • rastlinný olej Promienna na potretie panvice
  • 200 g čerstvých alebo zaváraných odkôstkovaných čerešní

Omáčka

  • 1 vanilínový cukor
  • 1 lyžica kryštálového cukru Castello
  •  300 ml mlieka Pilos
  • 3 lyžice vanilkového pudingu

Potrebujeme

  • šľahací mixér

Postup

Cesto

Žĺtky vymiešame v mixéri s cukrom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi ručne primiešame múku, prilejeme trochu mlieka a dôkladne rozmiešame. Postupne prilejeme zvyšné mlieko a na záver zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto necháme chvíľu odpočívať.

Omáčka

Z mlieka, vanilínového cukru, kryštálového cukru a pudingového prášku uvaríme podľa návodu puding (nie veľmi hustý).

Palacinky

Na rozpálenú panvicu s trochou oleja nalejeme naberačku cesta a rovnomerne ho rozotrieme. Naň poukladáme polovice čerešní reznou stranou dole a jemne pritlačíme. Opekáme z oboch strán na miernom ohni, aby sa palacinka dobre prepiekla (na strane bez čerešní opekáme asi 2/3 celkového času, na strane s čerešňami opekáme kratšie).

Servírovanie

Hotové palacinky podávame preliate vanilkovou omáčkou dozdobené čerešňami.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať