Čerešňové palacinky
Cesto
- 3 vajíčka
- 100 g trstinového cukru Belbake
- štipka soli Belbake
- 300 g celozrnnej špaldovej múky Belbake
- 300 ml mlieka Pilos
- rastlinný olej Promienna na potretie panvice
- 200 g čerstvých alebo zaváraných odkôstkovaných čerešní
Omáčka
- 1 vanilínový cukor
- 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
- 300 ml mlieka Pilos
- 3 lyžice vanilkového pudingu
Potrebujeme
- šľahací mixér
Postup
Cesto
Žĺtky vymiešame v mixéri s cukrom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi ručne primiešame múku, prilejeme trochu mlieka a dôkladne rozmiešame. Postupne prilejeme zvyšné mlieko a na záver zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto necháme chvíľu odpočívať.
Omáčka
Z mlieka, vanilínového cukru, kryštálového cukru a pudingového prášku uvaríme podľa návodu puding (nie veľmi hustý).
Palacinky
Na rozpálenú panvicu s trochou oleja nalejeme naberačku cesta a rovnomerne ho rozotrieme. Naň poukladáme polovice čerešní reznou stranou dole a jemne pritlačíme. Opekáme z oboch strán na miernom ohni, aby sa palacinka dobre prepiekla (na strane bez čerešní opekáme asi 2/3 celkového času, na strane s čerešňami opekáme kratšie).
Servírovanie
Hotové palacinky podávame preliate vanilkovou omáčkou dozdobené čerešňami.