Vykostené kuracie stehná s paprikami a pšenom
- 800 g kuracích štvrtí
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 červená cibuľa
- 1 štipľavá paprička
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml kuracieho vývaru
- 200 g farebnej papriky + na ozdobenie
- 150 g pšena
- 2 lahôdkové cibuľky
- čerstvá bazalka
Postup
Potrebujeme
- panvicu s pokrievkou
Kuracie štvrte stiahneme z kože, vykostíme a mäso nakrájame na menšie kúsky. Z kostí, koží a odrezkov pripravíme vývar.
Pšeno uvaríme podľa návodu na obale nie úplne domäkka.
Kúsky kurčaťa orestujeme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Hneď ako sa mäso po všetkých stranách zatiahne, pridáme červenú cibuľu nakrájanú na väčšie kúsky, štipľavú papričku na kolieska a cesnak nakrájaný na plátky. Krátko spolu orestujeme, podlejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou domäkka (asi 15 – 20 minút).
Potom pridáme papriku nakrájanú na menšie kocky a uvarené pšeno. Premiešame, stiahneme z ohňa a prikryjeme pokrievkou. Necháme chvíľu odpočívať.
Na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja opečieme lahôdkovú cibuľku nakrájanú na väčšie kúsky a niekoľko kúskov farebnej papriky nakrájanej na väčšie kúsky. Osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú bazalku.
Servírovanie
Jedlo podávame na hlbšom tanieri alebo v miske, ozdobené lahôdkovou cibuľkou a paprikou.