0
4
Vykostené kuracie stehná s paprikami a pšenom

Vykostené kuracie stehná s paprikami a pšenom

1 h 0 m
4 porcie
  • 800 g kuracích štvrtí
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 červená cibuľa
  • 1 štipľavá paprička
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 200 g farebnej papriky + na ozdobenie
  • 150 g pšena
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • čerstvá bazalka

Postup

Potrebujeme

  • panvicu s pokrievkou

Kuracie štvrte stiahneme z kože, vykostíme a mäso nakrájame na menšie kúsky. Z kostí, koží a odrezkov pripravíme vývar.

Pšeno uvaríme podľa návodu na obale nie úplne domäkka.

Kúsky kurčaťa orestujeme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Hneď ako sa mäso po všetkých stranách zatiahne, pridáme červenú cibuľu nakrájanú na väčšie kúsky, štipľavú papričku na kolieska a cesnak nakrájaný na plátky. Krátko spolu orestujeme, podlejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou domäkka (asi 15 – 20 minút).

Potom pridáme papriku nakrájanú na menšie kocky a uvarené pšeno. Premiešame, stiahneme z ohňa a prikryjeme pokrievkou. Necháme chvíľu odpočívať.

Na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja opečieme lahôdkovú cibuľku nakrájanú na väčšie kúsky a niekoľko kúskov farebnej papriky nakrájanej na väčšie kúsky. Osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú bazalku.

Servírovanie

Jedlo podávame na hlbšom tanieri alebo v miske, ozdobené lahôdkovou cibuľkou a paprikou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať