0
9
Pečená krkovička s domácim lečom

Pečená krkovička s domácim lečom

1 h 15 m
6 porcií
  • 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti vcelku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 lyžica bravčovej masti Pikok
  • čerstvý rozmarín
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • 3 papriky (1 červenú, 1 zelenú, 1 žltú)
  • 1 cibuľa
  • 1 cuketa
  • 7 strúčikov cesnaku
  • bio olivový olej Primadonna
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku Mikado
  • 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
  • 1 pšenično-ražný chlieb
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Potrebujeme

  • kuchynský špagát
  • alobal
  • plech
  • grilovaciu panvicu

Pečená krkovička

Umytú a osušenú krkovičku rozdelíme pozdĺžne na 2 rovnako veľké časti. Každý kúsok previažeme špagátom a dôkladne ochutíme soľou a čiernym korením. Kúsky krkovičky opečieme na rozpálenej panvici na masti zo všetkých strán dozlatohneda. Potom ich preložíme na plech, pridáme rozmarín a prelejeme výpekom. Kúsky krkovičky pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 1 hodinu. Po 15 minútach podlejeme krkovičku bielym vínom a potom približne každých 10 minút polievame výpekom. Upečenú krkovičku prikryjeme alobalom a necháme trochu vychladnúť. Potom z nej odstránime špagát a nakrájame ju na tenšie plátky.

Domáce lečo

Na rozohriatu panvicu pridáme olivový olej, na ktorom orestujeme cibuľu nakrájanú na tenké pásiky a 6 strúčikov cesnaku na plátky. Ochutíme soľou a čiernym korením. Keď sú orestované dozlatista, pridáme papriky nakrájané na pásiky. Dusíme, kým papriky trochu nezmäknú. Potom pridáme cuketu nakrájanú na pásiky, premiešame, osolíme a okoreníme. Pridáme paradajkový pretlak a paradajky z konzervy. Lečo dusíme pod pokrievkou na miernom ohni približne 30 minút domäkka. Počas dusenia podlievame podľa potreby vodou.

Grilované bruschetty

Krajce bieleho chleba opečieme na grilovacej panvici na troche olivového oleja z oboch strán dozlatista. Každý krajec potrieme cesnakom.

Servírovanie

Na bruschetty naservírujeme teplé lečo a naň položíme plátok upečenej krkovičky. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme olivovým olejom.

TIP: Ak sa nám zdá lečo príliš kyslé, môžeme pridať štipku trstinového cukru.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info