Bulgur so zeleninou a mletým mäsom
- 400 g mletého mäsa mix
- olivový olej Primadonna
- 50 g červenej cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- sladká mletá paprika Mikado
- 400 g krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 3 bobkové listy Mikado
- 500 ml vývaru
- 100 g kukurice Freshona
- 150 g bulguru
- 200 g farebnej papriky (červená, zelená a žltá)
- 100 g cukety
- čerstvá petržlenová vňať
- 100 g syra grana padano Lovilio
Postup
POTREBUJEME
- panvicu s pokrievkou
Na panvici s rozohriatym olejom restujeme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a cesnak na plátky. Po chvíli pridáme štipľavú papričku nakrájanú na kolieska a koreňovú zeleninu na malé kocky. Opekáme, kým zelenina trochu nezmäkne. Osolíme, okoreníme, pridáme mleté mäso a restujeme dozlatista. Pridáme mletú papriku, paradajky z konzervy a bobkové listy. Podlejeme vývarom a necháme prejsť varom. Potom prisypeme kukuricu, bulgur a varíme na miernom plameni pod pokrievkou domäkka.
Farebné papriky a cuketu nakrájame na kocky. Opečieme ich na panvici s rozohriatym olivovým olejom. Ochutíme soľou a korením.
Servírovanie
Hotové jedlo ozdobíme opečenými paprikami a cuketou, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a hoblinkami syra grana padano.