1
1
Vyprážané šampiňóny so zemiakovou kašou a tatárskou omáčkou

Vyprážané šampiňóny so zemiakovou kašou a tatárskou omáčkou

1 h 0 m
2 porcie

Suroviny

  • 500 g zemiakov
  • soľ Kania
  • 3 lyžice majonézy Kania
  • ½ cibule
  • 1 kyslá uhorka Freshona + nálev z uhoriek
  • 1 lyžička plnotučnej horčice Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 50 g masla Pilos
  • 50 – 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 400 g šampiňónov
  • 100 g hladkej múky Belbake
  • 1 vajce
  • 50 ml mlieka Pilos
  • 150 g strúhanky Belbake
  • rastlinný olej Vita´Dor (na vyprážanie)

Potrebujeme

 kuchynský robot s nadstavcom lopatka 


POSTUP

Zemiaková kaša

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Precedíme a rozmixujeme v robote s maslom a smotanou na šľahanie.


Tatárska omáčka

Majonézu zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou, uhorkami a trochou uhorkového nálevu. Pridáme horčicu, soľ, korenie a dôkladne premiešame.


Vyprážané šampiňóny

Šampiňóny očistíme a obalíme v trojobale (najskôr v múke, po v rozmiešanom vajci s mliekom a na záver v strúhanke). Vypražíme v panvici s olejom dozlatohneda.


Servírovanie

Vyprážané šampiňóny servírujeme so zemiakovou kašou a domácou tatárskou omáčkou. 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať