Vyprážané šampiňóny so zemiakovou kašou a tatárskou omáčkou
Suroviny
- 500 g zemiakov
- soľ Kania
- 3 lyžice majonézy Kania
- ½ cibule
- 1 kyslá uhorka Freshona + nálev z uhoriek
- 1 lyžička plnotučnej horčice Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 50 g masla Pilos
- 50 – 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 400 g šampiňónov
- 100 g hladkej múky Belbake
- 1 vajce
- 50 ml mlieka Pilos
- 150 g strúhanky Belbake
- rastlinný olej Vita´Dor (na vyprážanie)
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka
POSTUP
Zemiaková kaša
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Precedíme a rozmixujeme v robote s maslom a smotanou na šľahanie.
Tatárska omáčka
Majonézu zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou, uhorkami a trochou uhorkového nálevu. Pridáme horčicu, soľ, korenie a dôkladne premiešame.
Vyprážané šampiňóny
Šampiňóny očistíme a obalíme v trojobale (najskôr v múke, po v rozmiešanom vajci s mliekom a na záver v strúhanke). Vypražíme v panvici s olejom dozlatohneda.
Servírovanie
Vyprážané šampiňóny servírujeme so zemiakovou kašou a domácou tatárskou omáčkou.