0
2
Závitky z teľacieho stehna s restovanou zeleninou

Závitky z teľacieho stehna s restovanou zeleninou

1 h 20 m
4 porcie

Teľacie závitky

  • 4 teľacie rezne zo stehna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania 
  • 4 lyžice olivovej pasty (čierne olivy, olivový olej, cesnak, soľ, čierne korenie)
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 1 lyžica masla Pilos

Restovaná zelenina

  • 1 cibuľa
  • 400 g brokolice
  • 1 červená paprika

Zemiaková kaša

  • 100 ml plnotučného mlieka Pilos 
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 400 g zemiakov

Cesnakové chipsy

  • 8 strúčikov cesnaku
  • rastlinný olej Vita D´or

POSTUP

POTREBUJEME

  • tĺčik na mäso
  • potravinovú fóliu
  • mixér
  • špáradlá

Teľacie závitky

Umyté a osušené teľacie rezne naklepeme pod fóliou natenko. Ochutíme ich soľou a korením. Potrieme ich olivovou pastou, ktorú pripravíme rozmixovaním olív, olivového oleja, cesnaku, soli a čierneho korenia. Posypeme ich nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Rezne zrolujeme a závitky spojíme špáradlami. Teľacie závitky opečieme na panvici na troche olivového oleja 2 – 3 minúty po všetkých stranách. Podlejeme vínom, prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni 4 minúty. Potom stiahneme z ohňa a necháme dôjsť. Mäso preložíme na tanier a odstránime špáradlá. Výpek necháme trochu zredukovať. Na záver ho zjemníme 1 lyžicou masla. 

Restovaná zelenina

V rozohriatej panvici s trochou olivového oleja orestujeme cibuľu nasekanú na pásiky. Pridáme umyté a osušené ružičky brokolice, na ktorých sme nechali dlhšie stonky. Osolíme, okoreníme a podlejeme trochou vody. Potom pridáme umytú a osušenú papriku nakrájanú na tenké pásiky a opäť podlejeme trochou vody.

Zemiaková kaša

Ošúpané zemiaky nakrájame na menšie kúsky, uvaríme domäkka v osolenej vode a prepasírujeme. Prilejeme smotanu a mlieko. Celé dôkladne premiešame. Podľa potreby prilievame smotanu a mlieko tak, aby kaša nebola príliš riedka.

Cesnakové chipsy

Cesnak nakrájame na rovnako hrubé plátky a pomaly smažíme v oleji dozlatista. Dávame pozor, aby sa nespálil.

Servírovanie

Teľacie závitky nakrájané na plátky podávame so zemiakovou kašou a restovanou zeleninou. Jedlo prelejeme výpekom a ozdobíme cesnakovými chipsami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info