Závitky z teľacieho stehna s restovanou zeleninou
Teľacie závitky
- 4 teľacie rezne zo stehna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 lyžice olivovej pasty (čierne olivy, olivový olej, cesnak, soľ, čierne korenie)
- olivový olej Primadonna
- čerstvá petržlenová vňať
- 100 ml suchého bieleho vína
- 1 lyžica masla Pilos
Restovaná zelenina
- 1 cibuľa
- 400 g brokolice
- 1 červená paprika
Zemiaková kaša
- 100 ml plnotučného mlieka Pilos
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 400 g zemiakov
Cesnakové chipsy
- 8 strúčikov cesnaku
- rastlinný olej Vita D´or
POSTUP
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- mixér
- špáradlá
Teľacie závitky
Umyté a osušené teľacie rezne naklepeme pod fóliou natenko. Ochutíme ich soľou a korením. Potrieme ich olivovou pastou, ktorú pripravíme rozmixovaním olív, olivového oleja, cesnaku, soli a čierneho korenia. Posypeme ich nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Rezne zrolujeme a závitky spojíme špáradlami. Teľacie závitky opečieme na panvici na troche olivového oleja 2 – 3 minúty po všetkých stranách. Podlejeme vínom, prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni 4 minúty. Potom stiahneme z ohňa a necháme dôjsť. Mäso preložíme na tanier a odstránime špáradlá. Výpek necháme trochu zredukovať. Na záver ho zjemníme 1 lyžicou masla.
Restovaná zelenina
V rozohriatej panvici s trochou olivového oleja orestujeme cibuľu nasekanú na pásiky. Pridáme umyté a osušené ružičky brokolice, na ktorých sme nechali dlhšie stonky. Osolíme, okoreníme a podlejeme trochou vody. Potom pridáme umytú a osušenú papriku nakrájanú na tenké pásiky a opäť podlejeme trochou vody.
Zemiaková kaša
Ošúpané zemiaky nakrájame na menšie kúsky, uvaríme domäkka v osolenej vode a prepasírujeme. Prilejeme smotanu a mlieko. Celé dôkladne premiešame. Podľa potreby prilievame smotanu a mlieko tak, aby kaša nebola príliš riedka.
Cesnakové chipsy
Cesnak nakrájame na rovnako hrubé plátky a pomaly smažíme v oleji dozlatista. Dávame pozor, aby sa nespálil.
Servírovanie
Teľacie závitky nakrájané na plátky podávame so zemiakovou kašou a restovanou zeleninou. Jedlo prelejeme výpekom a ozdobíme cesnakovými chipsami.